KONTE SE POKAJAO: Trener Intera se izvinio zbog nepristojnog gestikuliranja ka predsedniku Juventusa
Foto: Profimedia

posle meča

KONTE SE POKAJAO: Trener Intera se izvinio zbog nepristojnog gestikuliranja ka predsedniku Juventusa

Fudbal -

Trener fudbalera Intera Antonio Konte izvinio se zbog nepristojnog gestikuliranja prema članovima uprave Juventusa, posle revanš utakmice polufinala Kupa Italije u Torinu.

Inter je eliminisan u polufinalu Kupa, ukupnim rezultatom 1:2. U prvoj utakmici u Milanu Juventus je pobedio sa 2:1, dok je u revanšu pre četiri dana u Torinu bilo 0:0.

Konte je na poluvremenu utakmice koračajući ka tunelu pokazao srednji prst ka čelnicima crno-belih medju kojima je bio i predsednik Andrea Anjeli, koji je prema pisanju italijanskih medija opsovao Kontea.

Trener Intera se na današnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice sa Lacijom izvinio zbog neprimerenog gesta, ali je rekao da je bio isprovociran.

"Želim da se izvinim jer sam reagovao na pogrešan način nakon što su me uvredili. Mogao sam drugačije da reagujem i to bi bilo pozitivnije. ;Žao mi je i izvući ću pouku iz ovoga. Uvrede i provokacije ne bi trebalo da budu izgovor, nije trebalo tako da reagujem", rekao je Konte, preneli su italijanski mediji.

"Svi su videli šta se dogodilo na stadionu Juventusa, to je za mene važnije. Medjutim, mi kao treneri, igrači i predsednici moramo da postavimo primer i zbog toga je na provokacije i uvrede trebalo da reagujem na drugačiji način, možda podignutim palcem ili aplauzom, da pokažem da sam čuo šta je rečeno", dodao je on.

Konte je naveo da bi se trebalo okrenuti predstojećoj utakmici protiv Lacija u prvenstvu, u nedelju od 20.45 u Milanu.

"Ljudi žele da pričaju o fudbalu, a ne o tračevima", dodao je Konte.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track