KREĆEMO OD NEREŠENOG, ZADOVOLJAN SAM KAKO POČINJE: Stanković se našalio, pa pričao o Milanu i susretu sa Ibrahimovićem
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

biće spektakl

KREĆEMO OD NEREŠENOG, ZADOVOLJAN SAM KAKO POČINJE: Stanković se našalio, pa pričao o Milanu i susretu sa Ibrahimovićem

Fudbal -

Pred utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da očekuje pravu evropsku utakmicu.

„Crvenu zvezdu očekuje fenomenalan meč, nemamo šta da izgubilmo, ući ćemo hrabro i bez straha da pokažemo šta znamo. Očekujem pravu evropsku utakmicu, mnogo mi je žao što Marakana ne može da bude puna“, rekao je Stanković, a potom otkrio šta očekuje od Milana:

„Ekipi Milana ne bi trebalo da se preti. Ja je izuzetno poštujem, ono što je Pioli uradio u dosadašnjem toku sezone. Trebalo je da bude smenjen, ali ih je ubedio u svoje ideje. Pioli je uradio veliki posao sa Milanom. Bio je na izlaznim vratima, upoznao sam ga, video sam kako radi, imam visoko mišljenje o njemu. Nije bitno ko igra, na svakoj poziciji imaju odličnog igrača. Takve su okolnosti, posle prve utakmica imaju Inter, pa posle druge Romu, oni treba da razmišljaju o tome“.

Stanković neće imati na raspolaganju samo jednog igrača.

„Falko se podigao što se tiče fizičke spreme, videćemo… Dosta je napredovao i mogu da računam na njega. Erakovića je koštao loš teren u Nišu, niko ga nije udario. Nehumano je igrati na takvim terenima. Veljko Nikolić se vratio da trenira sa nama“.

Na pitanje da li bi potpisao nerešen rezultat Zvezdin trener je imao šaljiv odgovor.

„Krećemo od nerešenog, već ga imamo, zadovoljan sam kako kreće utakmica“.

Stanković je rekao da se ovog puta neće van terena videti sa prijateljem Zlatanom Ibrahimovićem.

„Nemamo vremena za susret. Videću ga na utakmici, izgrliti i izljubiti, a kafu ćemo piti u Milanu kada bude bila fudbalska pauza“.

Stanković je dobro upoznat sa italijanskim fudbalom s obzirom na to da je veći deo igračke karijere proveo u Seriji A, ali tvrdi da mu to neće biti od pomoći.

„Poznajem italijanski fudbal. O njihovoj snazi ne treba da se govori, do prošlog vikenda su bili prvi na tabeli. To može da mi zasmeta, jer znam kakav je kvalitet. Ne smemo da ih potcenimo, moramo da budemo maksimalno koncentrisani i iz ovog meča izvučemo najviše što možemo“, zaključio je Stanković.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između fudbalera Crvene zvezde i Milana igra se u četvrtak od 18.55, dok je revanš sedam dana posle na San Siru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track