DA LI SU PREOSTALA 2 "V" POMISLILA DA SU VEĆA OD PARTIZANA? Zašto se uprava iz Humske još uvek nije ogradila od Belivukove grupe?
Foto: Beta Branislav Božić

čekamo odgovor

DA LI SU PREOSTALA 2 "V" POMISLILA DA SU VEĆA OD PARTIZANA? Zašto se uprava iz Humske još uvek nije ogradila od Belivukove grupe?

Fudbal -

Fudbalski klub Partizana nalazi se u možda i najtežoj situaciji u poslednjih nekoliko godina, a čelnici kluba povodom poslednjih dešavanja i dalje nemaju nikakav komentar.

Javnost se i dalje pita zašto niko od čelnika kluba iz Humske ne želi da se oglasi povodom nedavnih događaja na stadionu i hapšenja vođe navijača južne tribine Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja.

Jedino što smo dobili iz Humske, od tog kobnog 4. februara kada je na stadionu pronađen Belivukov "bunker", jeste šturo saopštenje za javnost u kome se navodi kako se niko iz kluba, do kraja istražnog postupka zvanično neće ogalšavati vezano za ovaj slučaj. Jasno je da čelnici Partizana tako ne žele da utiču na sam sudski postupak, što je sasvim pravno korektno i legalno, a da li je i legitimno?

hapsenje, Stadion Partizana, Stadion Partizan, Velja Nevolja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Da li u Partizanu zaista misle da će ćutanje i odlaskom jednog V (Vuletića) sve da se smiri i reši? Da li preostala dva V (Vazura i Vučelić) planiraju uskoro da se ograde od organizovane kriminalne grupe koja je u hramu fudbala skrnavila ono što je za navijače Partizana svetinja?

Jasno, pravdaće se dva V da oni možda nisu imali načina ( kada shvate da ovo ćutanje izaziva samo gnev kod navijača ) da se izbore sa Belivukovom grupom, ali zašto se tada nisu povukli sa svojih pozicija pretpostavljajući kuda sve to vodi? Zašto su odlučili da i dalje ćute iako su, gotovo sigurno, sumnjali šta to sve nosi sa sobom? Znaju li dva V da se u krivičnom pravu saučesništvom smatra i skrivanje informacija od značaja za jedan sudski postupak?

stadion Partizana, Partizan, stadion
foto: Zorana Jevtić

Možda je jedno V, koje je skoro napustilo upravu, baš sve to i znalo i odlučilo da kao častan čin podnese ostavku i ne "kalja" svoje ime povezivanjem sa ovom kriminalnom gupom. Kao vičan poznavalac prava jedno V je, čini se donelo pravo odluku u ovom trenutku, ali zašto i preostala dva V to nisu učinila? Nema sumnje da su na pravi način bila informisana o mogućim posledicama od jednog V, ali očigledno da im je sada bitna samo jedna stvar - sačuvati fotelju.

Ali zašto više pisati o bilo kom V kada su oni samo u službi FK Partizan čiji je ugled, bez obzira na to kako će se slučaj sa Belivukom okončati, bez sumnje narušen. Da li su dva V stavila sebe ispred FK Partizan i po cenu narušavanja ugleda kluba odlučili da ćute dok se ime jednog od najvećih klubova Balkana provlači u policijskim izveštijam svakodnevno? Hoće li, i kada, dva V da prihvate da je Partizan postojao i da će postojati i posle njih i da će u nekoj skorijoj budućnosti, ukoliko uskoro ne preduzmu nešto, biti samo " oni koji su bilu tu dok je Belivuk harao Humskom"?

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track