SPARTAK VAŽNIJI OD MILANA! Stanković: U Subotici sa najboljim timom
Foto: Starsport©

PO TRI BODA

SPARTAK VAŽNIJI OD MILANA! Stanković: U Subotici sa najboljim timom

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da u predstojećem meču protiv Spartaka neće kalkulisati i da će crveno-beli u Subotici nastupiti sa najboljim timom.

"Sećamo se svi utakmice protiv Spartaka iz prvog dela sezone, svi su uživali, bila je to otvorena, lepa, jaka utakmica. Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici", rekao je Stanković, prenosi klub.

"Imamo samo jedan cilj, a to je da donesemo tri boda kući", istakao je on.

Crveno-beli, posle remija sa Milanom u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa, sutra gostuju Spartaku u meču 23. kola Super lige Srbije.

Zvezda je lider šampionata sa 59 bodova, dok je Spartak peti na tabeli sa 37 bodova.

"Svaka sledeća utakmica je najvažnija, s tim za ovih godinu dana nisam imao problema i sumnjam da ću imati i u ovoj utakmici. Milan je arhiviran, sledeći meč je protiv Spartaka, pa ćemo onda opet da razmišljamo o Milanu. Već se povela priča kako ćemo igrati protiv Milana zbog dobijenih žutih kartona i povreda, ali u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome, nego o meču protiv Spartaka", rekao je Stanković.

"U Subotici će na teren izaći najbolji tim, ne kalkulišem u ovom trenutku, niti razmišljam o uigravanju za Milano", istakao je on.

Trener Zvezde je naveo i da Filipo Falko još nije spreman za svih 90 minuta, ali da je za 60-65 minuta u viskom ritmu više nego spreman.

Filipo Falko
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

"Drago mi je što je pravi debi imao protiv Milana i da će u Subotici napraviti razliku i prevagu što se tiče naše igre i našeg cilja", rekao je Stanković.

Stanković je rekao da se nada da će Aleksandar Katai biti što pre spreman da zaigra.

"Blizu smo toga. On sam ima veliku želju, a mi ga svi željno iščekujemo", rekao je Stanković.

Stanković se osvrnuo i na moguće pozive igračima iz omladinskog pogona da se priključe prvom timu.

"Veljko Nikolić se vratio u trenažni proces, takodje tu su Gavrić i Krstović i Petrović, za sada nećemo priključivati nikoga više prvom timu. Momci treba da nastave da rade sa svojim trenerima i sigurno će neko od njih do kraja sezone dobiti pravu šansu", rekao je on.

Aksel Bakajoko doživeo je lakšu povredu, a šef stručnog štaba Zvezde je istakao da ovog veznog igrača očekuje kraća pauza.

"Bakajoko se povredio prilikom spašavanja jedne lopte, da ne ode u korner, napravio je rotaciju, istegao malo unutrašnji ligament, povreda nije ozbiljnija, ali zahteva nekih sedam dana mirovanja, tako da će on za 7-8 dana biti sa grupom", zaključio je Stanković.

Utakmica Spartak - Crvena zvezda igra se u nedelju od 17.05.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track