TRENER KRISTAL PALASA PORUČIO: Neću da se izvinjavam zbog pobede!
Foto: AP

premijer liga

TRENER KRISTAL PALASA PORUČIO: Neću da se izvinjavam zbog pobede!

Fudbal -

Trener fudbalera Kristal Palasa Roj Hodžson rekao je da se neće izvinjavati zbog načina kojim je njegova ekipa pobedila Brajton u Premijer ligi.

Kristal Palas je sinoć pobedio Brajton sa 2:1, golom Kristijana Bentekea u petom minutu nadoknade vremena.

Kristal Palas se uglavnom branio i retko je ulazio u kazneni prostor, imao je tri šuta na gol od čega dva u okvir gola, dok je Brajton 25 puta šutnuo na gol, od čega pet puta u okvir, uz posed lopte od 75 odsto. Brajton je izveo 13 kornera, a Kristal Palas nijedan.

"U utakmici se ne radi o dodavanjima u kaznenom prostoru, zar ne? Radi se o postizanju golova i o tome da se odbranite. Mi smo se neverovatno mnogo trudili da ne primimo golove. Naporno smo radili da ih sprečimo da ulaze u šanse i imali smo sreće da smo nekoliko prilika koje smo napravili - iskoristili. To su bili dobri golovi", rekao je Hodžson, preneo je Skaj.

"Statistika koja se na kraju računa su postignuti i primljeni golovi. Tačno je, imali su veći posed lopte, imali su češće loptu u našem šesnaestercu, veći kvalitet, ali neću da se izvinjavam jer smo na kraju mi ostvarili pobedu", dodao je on.

Hodžson, kome na kraju sezone ističe ugovor, rekao je navijačima da moraju da budu oprezni u svojim željama, nakon što su ga prošle nedelje kritikovali zbog defanzivne taktike. On je rekao i da ne želi da se pravda.

"Ne volim da koristim tu reč pošto bi reč pravdanje sugerisalo da je nešto pošlo po zlu u onome što pokušavamo da uradimo tokom cele sezone. Mislim da opravdanje nije prava reč. Nama je bila potrebna bolja igra, da pokažemo posvećenost, hrabrost i želju koju smo pokazali u tako važnoj utakmici. To nam je bilo potrebno jer u poslednje dve utakmice nismo bili dovoljno dobri", naveo je Hodžson.

Posle dva uzastopna poraza, Kristal Palas je sinoć ostvario devetu pobedu u Premijer ligi i popeo se u sredinu tabele, na 13. mesto sa 32 boda.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track