ZVEZDINA ISTORIJSKA SEZONA! Srpski šampion postavio REKORD u Evropi: Crveno-beli obezbedili POVLAŠĆEN status ako osvoje titulu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

govor brojki

ZVEZDINA ISTORIJSKA SEZONA! Srpski šampion postavio REKORD u Evropi: Crveno-beli obezbedili POVLAŠĆEN status ako osvoje titulu!

Fudbal -

Crvena zvezda je oduševila sportsku javnost u Srbiji sjajnim otporom i nesrećnom eliminacijom od velikog Milana.

Ono što je još bitnije od toga da su crveno-beli odigrali najbolju evropsku sezonu u 21 veku.

Zvezda je u grupnoj fazi Lige Evrope postavila srpski rekord sa 11 bodova, uz neke blistave partije poput Libereca, Genta i sada Milana, pruživši i sjajan otpor Hofenhajmu

Na San Siru je osvojen novi bod za ukupnih 10 ove sezone, što je apsolutni klupski rekord u UEFA koeficijentima.

Tako su momci Dejana Stankovića pretekli Lester na na rang listi i ušli u top 50 u Evropi najuspešnjih klubova.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Odličnim rezultatima Zvezda je stigla do broja od 32.500, što garantuje povlašćen status sve do plej-ofa Lige šampiona (pod uslovom da bude prvak) i sve jači status u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Jasno, crveno-beli nikada nisu imali veći bodovni saldo i koeficijente u UEFA, a sledeća sezona je nova šansa za iskorak jer joj se briše 1,5 bodova u sezoni kada su poraženi od Ludogoreca i Sasuola.

Gledajući nacionalni koeficijent, Srbija je izgubila sve šanse da od 2023. godine ima dva predstavnika u borbi za Ligu šampiona.

To famozno 15. mesto postala je nemoguća misija za ovu, ali srpski klubovi imaju dobre šanse za naredne sezone ako nastave u ovom ritmu ili malo pojačaju...

Što se finansijskog dela tiče crveno-beli su ove sezone samo na ime premija od rezultata od UEFA prihodovali oko 8.5 miliona evra.

Kurir sport

..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track