Makedonci otpustili Tošaka

Traže selektora

Makedonci otpustili Tošaka

Fudbal -
Predsednik Fudbalskog saveza Makedonije Ilčo Đorđijoski tražio je od Velšanina da se preseli u Skoplje, ovaj nije želeo da se povinuje tom zahtevu, čime je sebi praktično potpisao otkaz

Fudbalska selekcija Makedonije ostala je bez selektora manje od mesec dana uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu! Džon Tošak (63) radio je sa nacionalnim timom naših južnih suseda od avgusta 2011, ali mu je baza sve vreme bila u Španiji.

Predsednik Fudbalskog saveza Makedonije Ilčo Đorđijoski tražio je od Velšanina da se preseli u Skoplje, ovaj nije želeo da se povinuje tom zahtevu, čime je sebi praktično potpisao otkaz. Makedonija je pod Tošakovim vođstvom odigrala osam utakmica, a jedinu pobedu zabeležila je protiv Andore (1:0) u okviru kvalifikacija za EURO 2012.

Kvalifikacije za SP 2014. počinju 7. septembra, kada će Makedonci gostovati Hrvatskoj. Grupu A čine još reprezentacije Srbije, Belgije, Škotske i Velsa. "Orlovi" će na skopskom stadionu Filip Drugi gostovati 16. oktobra, u meču četvrtog kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track