Najnovije vesti

ULTIMATUM IZ PRIŠTINE ŠPANCIMA: Igraćemo kao "NEZAVISNA DRŽAVA" ili ništa od utakmice!
Foto: Profimedia

čeka se reakcija uefe

ULTIMATUM IZ PRIŠTINE ŠPANCIMA: Igraćemo kao "NEZAVISNA DRŽAVA" ili ništa od utakmice!

Fudbal

Odluka Španije da ugosti reprezentaciju tzv. Kosova pod posebnim uslovima na predstojećoj utakmica kavalifikacija za svetsko prvenstvo razbesnela je sve u Prištini.

Nadležni organi u Španiji naložili su TV stanicama, ali i Fudbalskom savezu, da se prema gostima iz Prištine odnose kao prema terotoriji Srbije sa područja KiM, bez istacanja zastave uz špansku, ali i bez opisa kao punopravne države.

Fudbalski savez *Kosova odmah je reagovao saopštenjem, napomenuvši da je to diskriminacija od strane Španaca.

"Fudbalska federacija Кosova povodom provokacije Španske fudbalske federacije, koja u najavi kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, koja se igra 31. marta u Sevilji, Кosovo pod nazivom teritorija, reaguje na sledeći način:

Pristup španske države prema državi Кosovo nažalost je bio destruktivan od proglašenja nezavisnosti 17. februara 2008. godine, ali ovaj pristup i sastav koji institucije ove zemlje pokušavaju da daju državljanstvu Кosova ne mogu da promene istoriju i stvarnost".

Kosovo, kosovska zastava, zastava Kosova, Priština, Kosovo i Metohija
foto: Profimedia

Iz Prištine su napomenuli da je tzv. Kosovo "nezavisna država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja sveta i ravnopravan član FIFA i UEFA".

"Pokušaj Španaca da minimalizuju državnost Кosova, pozivajući se na nas kao teritoriju, uzaludan je i nepravedan. Svesni su da će se ovog dana suočiti sa kosovskim nacionalnim timom, koji će biti predstavljen kao i svaka druga zemlja. Кriterijumi UEFA i FIFA poznati su i jasni kao kristal, a Španija to zna i ništa se neće promeniti, iako su napisali pravila. Njihova je stvar kako će da se opravdaju pred domaćim medijima, ali Кosovo neće praviti ustupke. Igraćemo samo po strogim kriterijumima i pravilima UEFA, sa državnom himnom i zastavom, u suprotnom meč se neće održati", zaključuje se u saopštenju

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track