ŠPANIJA PRAVI PRESEDAN ZBOG SRBIJE! Reprezentacija tzv. Kosova NEĆE BITI TRETIRANA kao suverena nacija: Uveli POSEBNA PRAVILA!
Foto: Profimedia

SVAKA ČAST

ŠPANIJA PRAVI PRESEDAN ZBOG SRBIJE! Reprezentacija tzv. Kosova NEĆE BITI TRETIRANA kao suverena nacija: Uveli POSEBNA PRAVILA!

Fudbal -

Bliži se utakmica reprezentacija Španije i tzv. Kosova u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 godine.

Kako Španci nisu priznali južnu srpsku pokrajinu, a jeste UEFA čijem takmičenju mora da se povinuje, uveli su posebna pravila samo za ovu utakmicu, prenosi Marka.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije naložio je Fudbalskom savezu iste zemlje da se ne ponaša prema narednom rivalu kao o suverenoj naciji, već da ga smatra kao tim sa teritorije Kosmeta.

Španija fudbal
foto: Profimedia

Isti slučaj je i sa kosovskom zastavom, koja ne sme da bude istaknuta pored španske, a ni himna ne sme da se predstavi kao "državna", već sa teroritorije KiM.

Kosovo, zastava Kosova
foto: Shutterstock

Ugledni list navodi da svi ovi detalji predočeni vlasnicima TV prava, stanicama TVE i RNE, da obrate pažnju na ove stvari jer Španija tu teritoriju tretira kao deo Srbije.

Da stvar u istoj kvalifikacionoj grupi bude dodatno komplikovana, Gruzija i Grčka zajedno sa Španijom nisu priznale nezavisnost *Kosova.

Utakmica između Španije i tzv. Kosova igra se 31. marta u Sevilji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track