PARTIZAN JE U POLUFINALU KUPA! Crno-bela rapsodija portiv Voždovca u Humskoj! "Parni valjak" NE STAJE (VIDEO)
Foto: Starsport

poker

PARTIZAN JE U POLUFINALU KUPA! Crno-bela rapsodija portiv Voždovca u Humskoj! "Parni valjak" NE STAJE (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su u Humskoj ubedljivo savladali ekupu Voždovca sa 4:0 (2:0).

Ranije danas, svoje mesto u top 4 izborili su Vojvodina i Radnik.

U preostalom meču četvrtfinala Zvezda će odmeriti snage sa ekipom IMT.

1 / 6 Foto: Starsport

Tok meča:

kraj meča!

82. minut - Solo prodor Lazara Pavlovića, ušao je u šesnaesterac, ali ga je zaustavio Bogdanović.

78. minut - Imao je sreću Stojković! Kakav bi to gol bio igrača Voždovca Njemanje Vućića da je lopta ušla u gol! Ali prečka je bila saveznik golmanu Partizana!

70. minut - Nikola Štulić zamenio je Lazara Markovića! Živković umesto Miljkovića!

68. minut - Dobar šut Stojčova, ali Stojković je bio budan! Prvi korner za Voždovac!

63. minut - Trostruka izmena u Partizanu: ulaze Lazar Pavlović, Filip Stevanović i Sejduba Suma, a izlaze Bibars Natho, Takuma Asano i Miloš Jojić.

57. minut - Natho! GOOOL! Još jedan pogodak Partizana! Izraelac je nastavio svoju golgetersku seriju.

53. minut - GOOOOOL! Takuma Asano je povisio na 3:0! Rapsodija Partizana u Humskoj! Pogodio je sada i Japanac.

47. minut - Dobio je Šćekić jak udarac u zglob kada je izblokirao Dukića pri pokušaju šuta, ali se ubrzo pridigao crnogorski reprezentativac.

Na tribinama je i novi funkcioner u FK Partizan i legenda ovog kluba Ivica Kralj.

Partizan
foto: Starsport

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Kraj prvog dela!

41. minut - Voždovac je poptuno ošamućen! Dobro su izgledali u uvodnim minutima, ali ni oni ne mogu da se sete kada su prešli centar!

32. minut - GOOOOOL! Posle kornera najviši u skoku bio je Vujačić! 2:0! Strelci su za sada crnogorski reprezentativci!

27. minut - Šanse se sada ređaju kao na traci za domaćina... Natho, Holender, Marković, Asano, ali i dalje je samo Šćekić pogodio metu.

24. minut -GOOOOOOL! Zasluženo vođstvo Partizana! Tukao je po lopti Asano, ona nije našla put do gola, ali jeste do Šćekića, koji je spretno reagovao i postigao pogodak!

17. minut - Natho je šutirao, ali je to bio prelak posao za Krunića!

14. minut - Još jedna prilika za Partizan! Dubinsku loptu prihvatio je Asano, izbegao je Japanac ofsajd, ali je pucao pored stative.

6. minut - Genijalno proigravanje Asana ka Holenderu, odlična prilika, ali se još jednom istakao golman Voždovca!

3. minut - Velika šansa za Partizan! Sjajna odbrana golmana Voždovca! Nije uspeo Lazar Marković da se upiše u strelce! Pre njega je Natho bio u prilici, ali ni on nije bio uspešniji!

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Natho - Asano, Jojić, Marković - Holender.

VOŽDOVAC: Krunić, Bogdanović, Cvetićanin, Stanisavljević, Adinović, Dukić, Stoisavljević, Milojević, Purtić, Arsić, Ivezić.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da njegovi fudbaleri treba da budu veoma oprezni protiv Voždovca i najavio je da će izvesti najjači mogući sastav.

"Raspored je gust, ima mnogo ekipa i utakmica. Znamo šta znači kup, to je eliminaciona utakmica, tako da smo veoma oprezni i obazrivi. Ne kalkulišemo, izaći ćemo sa najjačem mogućem sastavu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

"Eliminaciona je utakmica. Oni nemaju šta da izgube, a mi možemo mnogo da izgubimo. Imali smo tešku utakmicu u prvom delu sezone. Imaju odredjenih kadrovskih problema, ne znam u kom će sastavu izaći. Ali, izaći će rasterećeno, za razliku od nas koji smo maksimalno oprezni i motivisani", kazao je Stanojević.

Upitan je da li može da obeća šestu vezanu pobedu bez primljenog gola, na šta je odgovorio: "Ne znam koliko utakmica imamo bez primljenog gola. Na nekim smo mogli i da primimo gol. Ne razmišljamo tako, u statistiku ne verujem, ne gledam te podatke".

Novinare je zanimalo da li bi više voleo Crvenu zvezdu u polufinalu ili finalu Kupa Srbije.

"Možda oni ispadnu do tada, ili mi. Kup je specifično takmičenje, igra se jedna utakmica, možete da budete bolji, a protivnik jednom da šutne na gol i pobedi... Pa penali...", odgovorio je Stanojević.

Govoreći o novom funkcioneru kluba Ivici Kralju, Stanojević je rekao da je on "dete i iznad svega legenda Partizana" i da je srećan zbog toga što su legende u klubu.

Očekuje nas najozbiljniji Partizan u poslednjih nekoliko godina, izjavio je trener fudbalera Voždova Jovan Damjanović, uoči četvrtfinalnog meča Kupa Srbije.

„Očekuje nas najozbiljniji Partizan u poslednjih nekoliko godina. Jasna organizacija, bez lopte izuzetno stabilni, kompaktni, a o tome govore i njihovi rezultati i broj primljenih golova. Takođe, intenzitet i energija sa kojom igraju je na izuzetnom nivou. Vidi se šta žele sa loptom, posebno brz protok i igra u napred sa pravoremenim dolascima u poslednju trećinu terena izuzetno sposobnih i individualno kvalitetnih igrača“, rekao je Damjanović za klupski sajt.

Šef struke Voždovca kaže da će njgov tim imati težak zadatak.

„Mi smo došli među osam najboljih, sportski je da se nadamo. Očekuje nas teška utakmica, posebno jer mi stvaramo novi tim trenutno u odnosu na prvi deo sezone. Predhodna utakmica sa Partizanom u prvenstvu bila je jako kvalitetna, bez obzira na rezultat videli smo da možemo da se nametnemo i kontrolišemo dešavanja u određenoj meri”, rekao je gospodin Damjanović i osvrnuo se detaljnije na formu svog tima“, kaže Damjanović.

Bek Zmajeva Stefan Hajdin istakao je da ekipa jedva čeka duel sa crno-belima.

„Prolazak u polufinale izbrisao bi sve loše rezultate i dao bi nam vetar u leđa za sve naredne izazove koji nas očekuju. Imamo veliki broj povređenih igrača, ali to ne sme biti opravdanje. Motivacija je uvek maksimalna kada se igra protiv Partizana ili Crvene zvezde! Doći do četvrtfinala je veliki uspeh, ali se izuzetno radujemo utakmici sa crno-belima i priželjkujemo pozitivan rezultat”, zaključio je Hajdin.

Utakmica između Partizana i Voždovca igra se sutra od 17.05 sati na stadionu u Humskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track