DRUGI VEZANI TRIJUMF ČARAPANA: Napredak savladao Bačku u direktnoj borbi za opstanak!
Foto: Ž.M.

superliga srbije

DRUGI VEZANI TRIJUMF ČARAPANA: Napredak savladao Bačku u direktnoj borbi za opstanak!

Fudbal -

Ono što Napredak nije uspeo u toku cele sezone u Linglong Super ligi Srbije ostvario je danas na svom stadionu “Mladost” pobedivši Bačku iz Bačke Palanke sa 2:1.

To je drugi vezani trijumf čarapana, koji daje nadu kruševačkom superligašu da može da obezbedi opstanak u elitnom rangu.

Domaćin je već od samog početka utakmice krenuo na sve ili ništa i već u drugom minutu bilo je 1:0. Iskusni Saša Marjanović uspešno je prodirao i savladao nemoćnog golmana gostiju. Nekadašnji igrač Partizana i drugih klubova bio je najzapaženiji igrač na utakmici, opasno je prodirao i šutirao , ali je sreča spasila ekipu Bačke.

U 61. minutu Napredak je povisio svoju prednost na 2:0, golom Alena Melunovića, kojem je to bio šesti ovosezonski gol u dresu kruševačkih crveno - belih.

I umesto da bude 3:0 domaćin je neshvatljivom greškom omogućio gostima da spas traže u finišu utakmice. U svom šesnaestercu penal je napravio Milovanović, a siguran strelac sa abele tačke bio je Nikola Ašćerić.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je domaćin utakmicu uspešno priveo kraju i osvojio tri boda, velika kao Bagdala, i uvećao šanse za svoj superligaški opstanak.

Utakmicu je odlično sudio Srđan Jovanović, grešaka i spornih situacija nije bilo, već je sve proteklo u granicama fer pleja.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track