BEN UŠAO U ISTORIJU ZVEZDE: Golom protiv Voždovca postao najefikasniji stranac crveno-belih na VEČNOJ LISTI!
Foto: Fk. Crvena zvezda

REKORDER

BEN UŠAO U ISTORIJU ZVEZDE: Golom protiv Voždovca postao najefikasniji stranac crveno-belih na VEČNOJ LISTI!

Fudbal -

El Fardu Ben je odigrao još jednu fenomenalnu partiju u crveno-belom dresu i upisao se u strelce na utakmici protiv Voždovca, što je bio ukupno 61. pogodak u svim takmičenjima za Zvezdinog krilnog napadača, a time je postao najbolji strani strelac u istoriji Crvene zvezde.

Od prvog trenutka kada je došao u Crvenu zvezdu, El Fardu Ben je i više nego konstantan i jedan od glavnih šrafova ekipe. Svojim golovima i asistencijama doprinosio je dobrim rezultatima kluba.

Nezamenjiv je bio kako kod Vladana Milojevića, tako i kod Dejana Stankovića. Ubrzo je postao jedan od najcenjenijih stranaca u Zvezdinoj istoriji. Ne samo zbog golova i asistencija, već i zbog ogromne borbe na terenu. Tako je bilo i protiv Voždovca kada je pokrenuo Crvenu zvezdu u preokretu i doprineo tome da crveno-beli nastave pobednički niz u prvenstvu.

Pogotkom u 30. minutu, stigao je do broja 61, čime je prestigao Ričmonda Boaćija na večnoj listi najboljeg stranog strelca u Zvezdinom dresu.

- Ponosan sam na dosadašnji učinak u crveno-belom dresu. Nadam se da ću uvećati broj postignutih pogodaka u narednom periodu. Naravno, najbitnije je da ekipa pobeđuje, ali jasno je da volim da se upisujem u strelce i da ću nastojati da na taj način i u budućnosti doprinosim timu - rekao je Ben povodom rekorda.

Bio je nemilosrdan prema rivalima u domaćem prvenstvu, ali i u evropskim takmičenjima, pa se maltene na svim bitnijim utakmicama upisivao u strelce u dresu Crvene zvezde. Pogađao je protiv Milana, Napolija, Slovana, večitog rivala, a navijači će posebno pamtiti dva gola koja je napadač sa Komora postigao protiv Salcburga u meču posle koga je Zvezda obezbedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Interesantno je da je Ben u tim kvalifikacijama svim protivnicima postigao pogotke

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track