KOREJCI HTELI PAVKOVA ZA MALE PARE: Crvena zvezda nije htela ni da razgovara, u Ljutice Bogdana znaju koliko MILAN vredi
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

kurir saznaje

KOREJCI HTELI PAVKOVA ZA MALE PARE: Crvena zvezda nije htela ni da razgovara, u Ljutice Bogdana znaju koliko MILAN vredi

Fudbal -

Prvak Južne Koreje Džeonbuk motors, iza kojeg stoji automobilski koncern Hjundai, naišao na zid na Marakani

Milan Pavkov se ovog proleća vratio u fudbalski život. Golom protiv Milana u Ligi Evrope, a onda i sa nekoliko ključnih pogodaka u prvenstvu, visoki napadač crveno-belih ponovo je postao interesantan klubovima iz inostranstva. Poslednji koji su ga tražili bili su Korejci.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Tačnije šampion te države Džeonbuk motors želeo je da ovih dana dovede Milana Pavkova (27), međutim do dogovora sa napadačem, ali i Crvenom zvezdom nije došlo. Korejci su skautirali Pavkova nekoliko meseci, a kada su videli da je on eksplodirao protiv Milana, pokušali su da što pre završe posao. Međutim, čelnim ljudima prvaka Srbije nije se svidela suma koju su ponudili za obeštećenje, koja je kako saznajemo iznosila manje od milion evra.

U Crvenoj zvezdi su svesni da je Milan Pavkov fudbaler na kojem bi moglo da se zaradi najmanje tri puta više novca i zato su odlučili da sačekaju letnji prelazni rok, jer sada ima dosta klubova iz Evrope koji ponovo prate visokog napadača.

Milan Pavkov, Zvezda
foto: Starsport

Kako saznaje Kurir, ekipa iz Južne Koreje iza koje stoji automobilski gigant Hjundai nije odusta od Milana Pavkova. Menadžment Džeonbuka svestan je da će morati dobrano da pojača ponudu, ako želi da ga dovede tokom leta. Milan Pavkov ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2023. godine, a njegova trenutna cena iznosi 1.200.000 evra. Ove sezone postigao je šest golova na 18 utakmica.

Valja podsetiti da je Crvena zvezda imala najbolju ponudu za Milana Pavkova posle utakmice sa Liverpulom 2018. godine, kada je visoki napadač sa dva gola prosto demolirao budućeg prvaka Evrope i osvajača Lige šampiona. Francuski Bordo ponudio je 4.000.000 evra u osam mesečnih rata, ali je ta ponuda odbijena.

Milan Pavkov
foto: @starport

Druga dobra ponuda za Milana Pavkova, bila je od kineskog Đangsua u julu 2019. godine, vredna 3.000.000 evra. Tada je praktično sve bilo dogovoreno između klubova, čak je i Milan Pavkov bio zadovoljan godišnjom platom od 1.200.000 evra, međutim njegov menadžerski tim hteo je da izbori bolje uslove za sebe, zatražili su određene pogodnosti i transfer je na kraju propao.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track