CEO SVET SE SPRDA SA ALBANCIMA! Iskeširali 85.000.000 evra za stadion koji ima GREŠKU: Posle 2 godine shvatili i sada su OČAJNI
Foto: Pritnscreen

SMEHOTRES

CEO SVET SE SPRDA SA ALBANCIMA! Iskeširali 85.000.000 evra za stadion koji ima GREŠKU: Posle 2 godine shvatili i sada su OČAJNI

Fudbal -

Velelepni Nacionalni stadion Albanije je ponos nacije koja je tek posle dve godine saznala da ovo zdanje ima jednu kobnu grešku.

Nacionalni stadion Albanija važi za jedan je od najmodernijih u ovom delu Evrope, izgleda impresivno i svi koji su imali priliku da ga vide uživo nisu štedeli reči hvale.

Stadion je izgrađen na mestu negadašnjeg "Kemal Stafa", kapacitet je 22.500 mesta, izgradnja je koštala 85 miliona evra, a svečano je otvoren u novembru 2019. godine utakmicom Albanija - Francuska.

Investitori su u sklopu stadiona izgradili i toranj od 112 metara, koji je najviši u Albaniji.

Međutim, engelski mediji sada pišu da je stadion "u raspadu".

Stanje terena koji je koštao više stotina hiljada evra pogoršavalo se iz dana u dan, a nedavno je utvrđeno da je razlog za to - nedovoljno sunčeve svetlosti, a sve zbog kobne greške koju su arhitekti stadiona napravile prilikom projektovanja, piše engleski "Tajms".

Nije se vodilo računa o prirodnoj svetlosti, jedan deo terena je stalno u "senci", pretpostavlja se zbog visoke kule.

Zbog toga su Albanci pozvali eksperte iz Velsa kako bi popravili stanje terena uoči važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Zanimljivo, organizatori sa na svečanom otvaranju napravili veliki gaf. Mlaznice koje su zadužene za održavanje terena greškom su "okupale" navijače na stadionu umesto teren.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track