PORTUGALCI DEMONSTRIRAJU SILU: Sudija Dani Makeli morao da se izvinjava i preko medija zbog poništenog gola u Srbiji!
Foto: AP

ima li kraja

PORTUGALCI DEMONSTRIRAJU SILU: Sudija Dani Makeli morao da se izvinjava i preko medija zbog poništenog gola u Srbiji!

Fudbal -

List "A Bola" objavio pokajničko saopštenje arbitra iz Holandije

Portugalci su moćni u formumima UEFA i Evropske unije i to demonstriraju na svakom koraku. Nepriznati gol Ronalda u meču protiv Srbije u kvalifikacijama za SP u Kataru glavna je tema u Portugalu i pitanje od nacionalnog značaja.

Na koliko su visok nivo podigli previd holandskog sudije u završnici meča, pokazuje i primer iz Portugala. Tamošnji list "A Bola" objavio je pokajničku izjavu arbitra iz Holandije Danija Makelija. Danima već Portugalci kukaju i razvlače po medijima sudiju, a njihov selektor Fernando Santos je nebrojeno puta ponovio da mu se Makeli nekoliko puta izvinio.

Ni to nije bilo dovoljno. List "A Bola" objavio je saopštenje sudije Makelija:

" Prema propisima FIFA sve što mogu da kažem je da se izvinjavam selektoru, gospodinu Fernandu Santosu i reprezentaciji Portugalije za sve što se desilo. Naš sudijski tim uvek daje sve od sebe da bi donosio ispravne odluke. Kada na ovakav način osvanemo u vestima, nismo srećni zbog toga“,

Kristijano Ronaldo, Fernando Santos
foto: Reuters

Moć je čudo, demonstracije iste pokazatelj sile. Srbi dobro pamte nepravde kroz istoriju, ne samo one na fudbalskom terenu. A, jedna je sveža, datira od pre tri godine sa Mundijala u Rusiji. Tada je Nemac Feliks Brih odbio da svira penal za Srbiju protiv Švajcarske, iako je Aleksandar Mitrović rvačkim zahvatom od strane dvojice igrača bio oboren. Imao je Nemac jasnu naznaku iz VAR sobe da je penal, te da ako im ne veruje pogleda snimak.

Feliks Brih, Srbija, Rusija 2018
foto: Profimedia

Međutim, Brih se oglušio na sve, nastavio igru, a Srbija umesto remija ili pobede doživela poraz, koji je "orlove" eliminisao iz daljeg takmičenja na Mundijalu. Rekli bismo, daleko teži prekršaj Briha, nego Makelija. A, Srbija nije kukala u UEFA i tražila javno izvinjenje kakvo traže Portugalci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track