UČINIĆEMO SVE DA OSTANEMO PRVI! Stojković: Veoma važna tri boda, čestitam igračima na karakteru
Foto: FSS

KATAR 2022

UČINIĆEMO SVE DA OSTANEMO PRVI! Stojković: Veoma važna tri boda, čestitam igračima na karakteru

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je najvažnije da je njegov tim večeras pobedio Azerbejdžan i čestitao je igračima na jakom karakteru koji su pokazali.

"Najvažnije je to da smo ostvarili ono što smo želeli, a to je da osvojimo veoma važna tri boda. Znali smo da će ovo biti ekstremno teška utakmica, što se i pokazalo. Drugo poluvreme je pokazalo da stvari mogu da odu u nekom drugom toku. Čestitam pre svega igračima na izuzetno jakom karakteri i na tome što nisu gubili nadu. Prelepo veče u Bakuu i mislim da smo apsolutno zaslužili jer smo po svim parametrima pokazali da smo bolji od Azerbejdžana", rekao je Stojković ; za Sportklub posle utakmice u Bakuu.

Srbija je pobedila Azerbejdžan sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Moramo da igramo bukvalno ovako u svakoj utakmici, da se ne predajemo. Predaja ne postoji i ne želimo da koristimo tu reč, kao što sam već rekao. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. Uz dovoljno koncentracije, borbenost i veliko verovanje da možemo da napravimo dobar rezultat koji će nas sve zajedno usrećiti. Ovo je put kojim moramo ići. Igrači dolaze iz teških prvenstava i ne treba zaboraviti umor, ali su pokazali strahovitu želju da ove kvalifikacije počnemo kako smo želeli. Pokazali su veliki i jak mentalitet. Na tome radimo. U ovo kratko vreme sa njima, možemo da budemo zadovoljni", kazao je Stojković.

Reprezentacija Srbije ima sedam bodova iz prve tri utakmice i prva je na tabeli Grupe A kvalifikacija.

"Učinićemo sve da ostanemo tu, naravno. Trudićemo se, daćemo sve od sebe. Verujemo da možemo i to je to. Tu veru i nadu niko ne može da nam oduzme. Biće sve bolje i bolje", istakao je Stojković.

Kvalifikacije za svetski šampionat u Kataru će se nastaviti u septembru.

Reprezentacija Srbije će 4. septembra dočekati Luksemburg, dok će tri dana kasnije gostovati Irskoj.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track