ADVOKAT FUDBALSKOG SUDIJE OBRADOVIĆA: Ne postoji ni jedan dokaz za ovakvu odluku suda!
Foto: S.S.

Žaliće se na odluku

ADVOKAT FUDBALSKOG SUDIJE OBRADOVIĆA: Ne postoji ni jedan dokaz za ovakvu odluku suda!

Fudbal -

Povodom današnje presude fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću, koji je osuđen na 15 meseci zatvora, povodom optužbi da je zloupotrebom položaja arbitra na utakmici između domaćina Spartaka i Radničkog iz Niša, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim, oglasio se za naš portal, njegov advokat Goran Karadarević, koji kaže:

"Smatram da odluka koju je donelo Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu, a koje je specijalizovano za oblast borbe protiv korupcije, predstavlja "Korak u nazad" u primeni zakona koji se odnosi na to ko može imati status službenog lica. Ovim se vraćamo u ono vreme kada je i odgovorno lice u pravnom licu koje nema javnopravna ovlašćenja, moglo imati status službenog lica, a na šta smo kritikovani od strane Evropske Unije, iz kog razloga je Krivični zakonik u tom delu i izmenjen. Odbrana Srđana Obradovića će se žaliti na odluku Višeg suda u Novom Sadu u ovom delu, ali i u delu koji se tiče toga da je isti umišljajno kršio pravila igre, te time doneo pobedu ekipi "FK Spartak". Smatramo da ne postoji ni jedan dokaz za ovakvu odluku suda".

Istom prvostepenom presudom Posebnog odeljenja za sprečavanje korupcije novosadskog suda, Obradoviću je izrečena mera zabraneobavljanja sudijske funkcije na utakmicama, ali i sve poslove u Fudbalskom savezu Srbije od 10 godina.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track