NIČE STADION U LOZNICI! Počeli radovi na Lagatoru: Na teren "istrčale" mašine
Foto: T. Ilić

Kuća fudbala

NIČE STADION U LOZNICI! Počeli radovi na Lagatoru: Na teren "istrčale" mašine

Fudbal -

Na lozničkom Lagatoru počeli su zemljani radovi na lokaciji budućeg Gradskog fudbalskog stadiona koji će biti urađen po UEFA 4 standardima. Građevinske mašine i kamioni "istrčale" su na mesto nekadašnjeg fudbalskog terena i započele posao koji u roku od 730 kalendarskih dana, treba da bude okončan otaranjem nove lozničke kuće fudbala.

Loznica, Lagator, stadion
foto: T. Ilić

Prema informacijama iz gradske uprave posle rušenja kompletnog starog stadiona i uklanjanja svog šuta počeli su radovi koji se odvijaju po planu. Trenutno su u toku iskopavanja zemlje i priprema terena za građevinu koja će imati betonsko-čeličnu konstrukciju, maksimalnu visina 16,67 metara, a ukupna neto površina stadiona biće skoro 43 hiljade metara kvadratnih.

U odnosu na travnatu podlogu dosadašnjeg novi fudbalski teren biće do tri metra izdignut, a ispod stadiona će biti smeštene garaže u koje će ulaziti autobusi pa će fudbalske timovi direktno odatle ići u svlačionice. Grad će dobiti moderan sportsko - poslovni objekat pošto će se ispod tribina nalaziti poslovni prostor sa pratećim sadržajima. Budući stadion neće se nalaziti baš na identičnom mestu starog pošto će biti pomeren nešto bliže Sportskom centru Lagator.

Loznica, Lagator, stadion
foto: T. Ilić

Od centra starog igrališta ka lozničkoj bolnici biće urađen pomoćni teren sa veštačkom travom, a prostor između njega i hale Lagator zauzeće novi hram fudbala. Kako je ranije saopšteno osim dva fudbalska terena, glavni i pomoćni, imaće u samom objektu svlačionice, sobe za novinare, administrativni deo. Na stadionu fudbalskog kluba Loznica istočna i zapadna tribina imaće kapacitet od ukupno 5.000 posetilaca, a ceo stadion između 8.000 i 8.500 i na njemu će moći da se igraju mečevi i u večernjim terminu, pod reflektorima. Predviđeno je da u sklopu objekta budu i 265 parking-mesta za putnička vozila i za autobuse dva.

Loznica, Lagator, stadion
foto: T. Ilić

Planovi gradske uprave su da narednih godina na Lagatoru budu urađeni atletski stadion i zatvoreni bazen što bi, pored postojećih otvorenog olimpijskog i hale sportskog centra, omogućilo na malom prostoru odlične uslove za pripreme sportskih ekipa, fudbalskih, ali i onih koje se bave dvoranskim sportovima. Ljubiteljima fudbala ostaje da prate kako "niče" novi stadion i nadaju se da će rezultati FK Loznica bi u skladu sa ulaganjima u infrastrukturu.

T. Ilić

Strašan fudbal igrao se u Minhenu na meču Bajern - PSŽ 2:3, a slično očekujemo večeras (21.00) u Parizu. Evropski šampion Bajern sigurno se neće predati, a Parižani imaju tešku artiljeriju da odgovore na ofanzivu. Kvota na PSŽ je 3,00, na iks 3,50, a na Bajern 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Bajern.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track