Najnovije vesti

NAMEŠTANJE U SRPSKOM FUDBALU DOKAZANO: FSS žestoko kaznio dva kluba
Foto: Starsport©

Povredili integritet

NAMEŠTANJE U SRPSKOM FUDBALU DOKAZANO: FSS žestoko kaznio dva kluba

Fudbal

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je fudbalske klubove Jagodinu i Borac iz Čačka zbog toga što su “svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet utakmica“ Prve Lige Srbije sa Trajalom, odnosno Železničarom.

Kako je saopšteno, na današnjoj sednici Disciplinske komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv Jagodine i Borca, zbog toga što su svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije, oba kluba su kažnjena novčano, ali i oduzimanjem bodova.

"Jagodina se kažnjava oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 dinara, a Borac takođe oduzimanjem šest bodova i novčano u iznosu od 4.000.000 dinara", stoji u saopššenju.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK Crvena zvezda izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 dinara zbog navedenih propusta na utakmici Superlige protiv Partizana.

Iz istih razloga, kažnjen je i Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice i protiv TSC.

Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...