ĐOKOVIĆ DOŽIVEO ŠOKANTAN PORAZ: Novak grešio kao nikad, ljutio se na svoje trenere i izgubio od Evansa VIDEO
Foto: Profimedia

masters u Monte Karlu

ĐOKOVIĆ DOŽIVEO ŠOKANTAN PORAZ: Novak grešio kao nikad, ljutio se na svoje trenere i izgubio od Evansa VIDEO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je šokantan poraz u osmini finala Mastersa u Monte Karlu.

Bolji od Đokovića bio je Britanac Danijel Evans u dva seta 6:4, 7:5.

Meč je trajao 128 minuta.

Bio je ovo neprepoznatljivi Đoković, grešio je kao retko kada, što je protivnik koristio obilno. Prvi teniser sveta je napravio čak 45 grešaka, što se ne pamti. Pogotovo je u bekhendu grešio.

Srpski teniser je u finišu meča zamerio i svom stručnom štabu na neaktivnosti, uz reči "da mu ne trebaju tapšači".

Evans će u četvrtfinalu igrati protiv Davida Gofana.

TOK MEČA

Drugi set:

5:7 - Gotovo je, Evans je lako osvojio poslednji gem u meču.

5:6 - Duplom servis greškom Đoković predaje gem, a Evans ima priliku da servira za meč. Novak je u pauzi između dva gema prigovorio svom boksu da mu "ne trebaju tapšači".

5:5 - Još jedan maratonski gem na servis Britanca. Đoković nije iskoristio brejk, gem i set loptu. Drugi set do sada traje čak 59 minuta.

5:4 - Novak bez većih problema osvaja svoj servis gem. Britanac servira u narednom sa ostanak u setu.

4:4 - Novo izjednačenje! Nešto više od osam minuta trajao je ovaj gem! Novak je imao brejk šansu, ali nije iskoristio priliku da napravi veliki korak ka osvajanju drugog seta! Agonija se nastavlja...

4:3 - Najbolji teniser sveta prekida neugodnu seriju Britanca. Uz dosta muke osvaja svoj servis gem i ponovo dolazi do prednosti! Nema sumnje da ćemo pratiti uzbudljivu završnicu drugog seta.

3:3 - Veliki povratak Evansa. Novak je ispustio veliku prednost u drugom setu. Britanac osvaja tri vezana gema i dolazi do izjednačenja!

3:2 - BREJK! Britanski teniser četvrti put na meču oduzima servis Đokoviću. Vraća se Evans u drugi set.

3:1 - Prekida Evans nalet Đokovića i smanjuje zaostatak u drugom setu!

3:0 - Osiguran brejk prednosti. Britanac igra i dalje na viskom nivou, ali šta mu to vredi, kada je Đoković "dodao gas".

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:0 - KONAČNO! Novak se budi! Brejk na servis Evansa daje nadu da će stvari doći na svoje mesto. Odlična tri poena odigrao je Đoković u ovom gemu.

1:0 - Uz dosta muke Đoković je došao do prvog gema u drugom setu. Svetski broj jedan još ne uspeva da pronađe svoju prepoznatljivu igru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prvi set:

Novak Đoković
foto: Printsrkin

4:6 - NOVAK JE IZGUBIO PRVI SET! Evans uspeva da osvoji dva vezana gema za prednost u setovima 1:0. Verovali ili ne, Novak je u prvom setu napravio čak 23 greške!

4:5 - Neverovatno! BREJK Evansa. Tek što je uspeo da se vrati u set, posle dva brejka zaostatka, Novak ponovo gubi servis i u narednom gemu Britanac će servirati za prednost od 1:0.

Danijel Evans
foto: Profimedia

4:4 - BREJK Novaka! Vratio se Srbin u ovaj set! Velika greška sudija mogla je skupo da košta Đokovića u ovom gemu. Srbin je ostao smiren i iskoristio drugu brejk loptu.

3:4 - Siguran servis gem Đokovića, Srbin smanjuje zaostatak.

2:4 - Dosta jeftino je Novak propustio dve vezane brejk šanse u ovom gemu. U nastavku gema vodila se velika borba iz koje Evans izlazi kao pobednik. Bio je to najduži gem u dosadašnjem toku meča, trajao je više od 10 minuta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:3 - Budi se Đoković! Srbin rutinski osvaja prvi servis gem na meču!

1:3 - BREJK NOVAKA! Nole nakon duže razmene dolazi do prve prilike za brejk, međutim, zahvaljujući sjajnom bekhendu Evans uspeva da izjednači, ali samo na kratko. Srbin dolazi do nove šanse, koristi je i smanjuje zaostatak.

0:3 - Neverovatno... Novi BREJK Evansa! Novak jednostavno ne može da pronađe igru na startu ovog meča, nesiguran je i puno greši.

0:2 - Britanac je uspeo da potvrdi brejk. Očajan start srpskog tenisera, nastavio je da pravi greške i u drugom gemu.

0:1 - Evans pravi BREJK! Loše je Novak otvorio meč. Verovali ili ne, od šest prvih servisa promašio je čak pet. Evans je brzo došao do dve vezane brejk šanse i odmah iskoristio priliku da oduzme servis Srbinu.

13.16 - Počinje meč

Monte Karlo Masters
foto: Printsrkin

13.11 - Novak će prvi servirati.

13.10 - Novak je izašao na teren, meč uskoro počinje. Uslovi za igru u Monte Karlu nisu idealni, 16 stepeni je i duva hladan vetar.

Novak Đoković
foto: Printskrin

Novak je u sredu uspešno startovao na turniru u Monte Karlu. U drugom kolu savladao je neugodnog Italijana Janika Sinera sa 2:0 u setovima.

Njegov današnji rival, Danijel Evans, plasman u osminu finala izborio je pošto je u drugoj rundi savladao Poljaka Huberta Hurkača.

Novak nikada do sada nije igrao protiv Britanca, koji se trenutno nalazi na 33. mestu ATP liste.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track