SAMO SLOGA SRBE SPASAVA: Crvena zvezda i Partizan mogu zajedno u Ligu šampiona, ako budu radili kako treba!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

pamet u glavu

SAMO SLOGA SRBE SPASAVA: Crvena zvezda i Partizan mogu zajedno u Ligu šampiona, ako budu radili kako treba!

Fudbal -

Ukoliko ove sezone srpski klubovi naprave rezultat, od 2023/2024. poboljšaćemo UEFA koeficijent i imaćemo dva kluba u kvalifikacijama za elitno takmičenje

Sjajni rezultati Crvene zvezde poslednjih nekoliko godina i igranje u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope, kao i dobra godina Partizana 2019. uslovili su da bi "večiti rivali" od sezone 2023/2024. mogli zajedno u kvalifikacije za elitno UEFA takmičenje.

U prilog tome, poklopili su se i loši rezultati češke Slavije i hrvatskog Dinama koji su ispali u četvrtfinalu Lige Evrope.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Srbija je sa 19. skočila na 16. mesto rang liste UEFA, što znači da će naš predstavnik kvalifikacije za Ligu šampiona 2021/2022 početi od drugog kola. Izvesno je da će to biti Crvena zvezda. Srbija je u aktuelnoj sezoni osvojila 5.500 bodova, najviše zahvaljujući odličnim izdanjima Zvezde koja je igrala nokaut fazu Lige Evrope.

Situacija za srpske klubove može biti još bolja, jer se brišu rezultati iz sezone 2016/17, koja je bila vrlo loša (2.875 bodova). Da bi se Srbija probila na 15. mesto koje daje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednog u Ligi Evrope i dva predstavnika u Konferencijskoj ligi UEFA potrebno je u narednoj sezoni napraviti dobar rezultat.

Svetozar Marković
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Najveći rivali klubovima iz Srbije za kotu 15 biće Kiprani, Danci, Česi, Hrvati, Švajcarci...Zato bi pored Crvene zvezde i Partizana bilo dobro da rezultat vredan pažnje napravi i Vojvodina, ali i Čukarički koji je praktično obezbedio Evropu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja