OVO SMO ČEKALI PREKO SEDAM GODINA! Svet će konačno videti ŠUMAHERA: Film je gotov, MISTERIJA o legendarnom vozaču biće OTKRIVENA!
Foto: Profimedia

dokumentarac

OVO SMO ČEKALI PREKO SEDAM GODINA! Svet će konačno videti ŠUMAHERA: Film je gotov, MISTERIJA o legendarnom vozaču biće OTKRIVENA!

Ostali sportovi -

Svetska javnost sa sa nestrpljenjem čeka dokumentarni fim o Mihaelu Šumaheru

Od najave da je u pripremi, svi jedva čekaju da čuju do sada skrivane detalje o lečenju i stanju legendarnog vozača formule 1.

Film je rađen pod butnim okom Korine, supruge legendarnog vozača Formule 1, i izgleda je spreman za emitovanje.

Šumaher živi pod velom tajne već godinama, od momenta kada je doživeo tešku povredu na skijanju, a u dokumentarcu će biti prikazano kako danas izgleda.

Isplivalo je još detalja o Šumijevom dokumentarcu, on će sadržati intervjue sa bliskim ljudima velikog šampiona - sa suprugom Korinom, sinom Mikom, ćerkom Đinom-Mari i ocem Rolfom

Međutim još uvek nema zvaničnog datuma izlaska dokumentarca, isti je već treći put pomeren zbog pandemije korona virusa.

Mihael Šumaher, Korina Šumaher, Vili Veber
foto: Profimedia

Porodica Šumaher je krila da se dokumentarni film uopšte snima, potom je objavljeno kako je isti trebalo da se emituje još 2019, pa kasne 2020. ali je i to puštanje u etar odloženo zbog pandemije koronavirusa

- Film je gotov, rekla je režiserka i producentkinja Vanesa Noker iz hamburške kompanije "B14 film" za Ekspres.de.

Iako ceo svet zanima šta je sada sa čuvenim Šumijem, film će se uglavnom bazirati na njegovim uspesima i putu ka osvajanju sedam titula u Formuli 1. Šumaher je 2013. doživeo nesreću tokom skijanja na Alpima zbog čega je bio u indukovanoj komi, a od tada živi u strogoj privatnosti.

Čast da prave dokumentarni film dobili su višestruko nagrađivani ljudi nemačke kinematografije, Mihael Veh i Hans-Bruno Kamertons.

Mihael Šumaher, Darko Čudi
foto: Profimedia

- Film prikazuje Mihaelovu impresivnu karijeru i mnoge aspekte složenog života. On je nemilosrdni i odvažni vozač Formule 1, ambiciozni sportista, iskusni mehaničar, pouzdan timski igrač i ljubazan porodični čovek, rekla je Sabine Kem, portparol porodice Šumaher.

Bendžamin Sejkel koji je pomogao u produkciji filma se javno zahvalio Šumaherovima što su svetu podarili jedno takvo filmsko delo:

"Oduševljeni smo što smo imali poverenje i saradnju sa porodicom Mihaela Šumahera jer bez njihove podrške film ne bi bio moguć", izjavio je Sejkel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track