GOLMAN RADNIKA RANĐELOVIĆ ZA KURIR: Nisam ni sanjao da ću odbraniti dva penala na Marakani!
Foto: Starsportphoto

Kao mačka

GOLMAN RADNIKA RANĐELOVIĆ ZA KURIR: Nisam ni sanjao da ću odbraniti dva penala na Marakani!

Fudbal -

Ušao je u igru u 20. minutu i na Marakani napravio pravo čudo!

Reč je o mladom golmanu Radnika iz Surdulice Stefanu Ranđeloviću (22), koji je zamenio povređenog Kostića i zaradio epitet najboljeg pojedinca u meču u kojem je njegov tim pružio odličan otpor favorizovanoj Crvenoj zvezdi (2:1).

O Stefanu sada priča cela fudbalska Srbija, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu pokušavaju da se sete kada je neko "skinuo" dva penala protiv crveno-belih na njihovom stadionu. On je zaustavio šuteve Falka i Ivanića.

- Nisam ni sanjao da ću odbraniti na Marakani dva penala protiv Crvene zvezde. Dolazim iz male sredine i ovo što sam uradio mi previše znači - priča Ranđelović za Kurir.

Kažemo mu da je, koliko se sećamo, poslednji put dva jedanaesterca na Marakani odbranio Milan Lukač na derbiju 2014. i da ga sada svojataju navijači oba tabora.

Stefan Ranđelović
foto: Starsportphoto

- Dosta "delija" me vidi u taboru Crvene zvezde, ali to je veoma teško jer su tu Borjan i Popović, kolege su na vrhunskom nivou, teško ih je zameniti. Zvezda mi je u srcu, možda ću jednog dana da obučem njen dres - kaže čuvar mreže Radnika.

Posle ovoga stiže i logičan odgovor ko je Stefanu uzor: - U Srbiji Milan Borjan. Golman kao on jednom se rađa, upoznao sam ga sada i mogu reći da je veličina od čoveka, pre svega. Dobio sam i potpisan dres sa čestitkom.

Stefan Ranđelović
foto: Privatna Arhiva

Možda upravo meč protiv Zvezde bude prekretnica u njegovoj karijeri. - Što se tiče mojih planova, želim ići dalje, da postignem neki uspeh koji će biti upisan. Od malih nogu gledam reprezentaciju, trudiću se da uđem u konkurenciju za najdraži dres jednog dana - zaključio je Stefan Ranđelović.

Čekam da igrač šutne, imam dobre reflekse

Stefan otkriva da čeka potez igrača koji šutira penal, pa tek onda reaguje: - Uspeo sam da se fokusiram samo na loptu i ne razmišljam ko je sa druge strane. Kod penala čekam da igrač uputi udarac da bih reagovao, jer mislim da imam dobre reflekse.

Već sam odbranio dva u jednoj utakmici

Ranđelović kaže da mu ovo nije prvi put da je zaustavio dva najopasnija udarca u fudbalu na jednoj utakmici. - Pretprošle godine sam na prijateljskoj utakmici u Vladičinom Hanu Napretku odbranio dva penala.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track