PLJUŠTE PROZIVKE! Florentino Čeferina nazvao PRIMITIVCEM: Svi znamo koliko Lebron zarađuje, a kolika je plata predsednika UEFA?!
Foto: Marina Lopičić

bura se ne stišava

PLJUŠTE PROZIVKE! Florentino Čeferina nazvao PRIMITIVCEM: Svi znamo koliko Lebron zarađuje, a kolika je plata predsednika UEFA?!

Fudbal -

Florentino Perez, predsednik Real Madrida i nove Superlige Evrope, žestoko je odgovorio na pretnje prvog čoveka UEFA, Aleksandra Čeferina.

Čeferin je poručio klubovima koji su osnovali ovo takmičenje da će ih izbaciti iz nacionalnih prvenstava i da će njihom igračima zabraniti da igraju za reprezentaciju.

Podsetimo, Čeferin je svog kuma i velikog prijatelja, Andreu Anjelija nazvao zmijom, jer je predsednik Juventusa blisko sarađivao sa predsednikom UEFA, radio na reformi Lige šampiona, a onda mu je zabio nož u leđa, odmetnuo se u Superligu i postao njen potpredsednik.

"Skandalozno je i nedopustivo za predsednika UEFA da tako vređa uglednog fudbalskog funkcionera i potpredsednika prestižnog takičenja. To je još jedan u nizu dokaza da se UEFA mora promeniti. Ne želimo predsednika koji primitivno vređa, nego transparentnog čoveka. U demokratskoj Evropi ne znamo za Čeferinov način komunikacije", kaže Perez.

Predsednik Superlige Evrope je istakao da UEFA mora biti daleko transparentnija.

"Konkretno, u detalj znamo koliko zarađuje Lebron Džejms, ali nemamo pojma kolika je plata Aleksandra Čeferina. Shvatate? Svi mi u klubovima smo morali da smanjimo plate zbog pandemije, ali čini mi se da u UEFA nisu imali tih problema", kaže Florentino.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track