BILBAO ŠOKIRAO ATLETIKO: Novi uspeh naše Saše Sredanović, Barselona ima titulu na stolu VIDEO
Foto: EPA-EFE/Javier Zorrilla

luda trka u la ligi

BILBAO ŠOKIRAO ATLETIKO: Novi uspeh naše Saše Sredanović, Barselona ima titulu na stolu VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Atletik Bilbaa "umešali" su se u šampionsku trku u La ligi tako što su savladali lidera na tabeli ekipu Atletiko Madrida rezultatom 2:1 (1:0).

"Jorgandžije" će ostati na prvom mestu sa 73 osvojena boda, ali samo dva manje od Barselone koja ima utakmicu manje i ima sve u svojim rukama do kraja šampionata.

Ovaj uspeh Bilbaa prepisuje se i njihovom klupskom psihologu, a našoj Saši Sredanović. Ponovo je Saša odlično pripremila ekipu za veliku utakmicu, pa je sve podsetilo na Superkup Španije kada je Atletik u polufinalu eliminisao real Madrid, a u finalu pobedio Barselonu.

Saša Sredanović
foto: Privatna Arhiva

Atletik Bilbao je u ovom meču protiv Atletiko Madrida poveo u osmom minutu golom Berenguea. Stefan Savić je u 77. minutu sjajno skočio posle kornera Karaska i izjednačio rezultat. U 86. minutu je posle kornera sa desne strane Injigo Martines ostao potpuno sam na petercu i glavom je zakucao loptu pod prečku gola Jana Oblaka za novu glavobolju Dijega Simeonea.

Dijego Simeone
foto: Reuters

Trka za titulom u La ligi sada je nikad neizvesnija, pa tako pet kola pre kraja Atletiko ima 73 boda, Real Madrid 71, Barselona isto toliko uz meč manje, a u vrhu je i Sevilja sa 70 bodova. Čak četiri kluba maltene podjednako konkurišu za naslov prvaka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track