TEŽAK FINANSIJSKI UDARAC! Šta sve gubi Partizan odlaskom Takuma Asana? (FOTO)
Foto: Starsport©

japanac napustio klub

TEŽAK FINANSIJSKI UDARAC! Šta sve gubi Partizan odlaskom Takuma Asana? (FOTO)

Fudbal -

Takuma Asano više nije igrač Partizana - kao grom iz vedra neba zvučala je vest koja je ovog jutra šokirala Grobare.

Japanski fudbaler je zbog neisplaćenih dugovanja odlučio da napusti tim iz Humske, a na Uskršnje jutro o tome je navijače i celokupnu javnost obavestio putem društvenih mreža.

Ubrzo potom oglasio se i Partizan koji je najavio tužbu protiv Asana pred nadležnim organima FIFA zbog kršenja ugovora.

Posle svega navijači i dalje ne veruju da je tim iz Humske ostao bez najboljeg strelca, ali i fudbalera od čijeg transfera bi u budućnosti mogao dosta da zaradi.

Asano je među crno-bele došao u julu 2019. godine i to kao bivši fudbaler Arsenala i Štutgarta. Njegova "cena" u tom trenutku je iznosila milion evra i dobio je veoma unosan trogodišnji ugovor.

Takuma Asano
foto: Starsport©

Još tada je dogovoreno da će njegova plata po sezoni iznositi po 600.000 evra, plus bonusi, ali uz dodatke u ugovoru po kome može da ga prekine ukoliko se zakasni sa isplatama najmanje tri meseca.

Kako tim iz Humske nije isplatio Japanca na vreme, on je, kako je i sam napisao na društvenim mrežama, iskoristio taj momenat iz ugovora i raskinuo saradnju.

Partizan, Stadion Partizana, Humska, Stadion, Partizan stadion
foto: Nemanja Nikolić

Međutim, Partizan tvrdi da je Takuma Asano "svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju", ali i najavio tužbu zbog "neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora".

Po svemu sudeći odluku o tome ko je u pravu doneće nadležni organi FIFA, a ako se ispostavi da je japaski fudbaler u pravu crno-beli će doživeti težak finansijski udarac.

Takuma Asanu, Takuma Asano
foto: Starsport©

U tom slučaju Partizan će morati da mu isplati sve zarade koje je trebalo da dobije do kraja ugovora 2022. godine, znači još 600.000 evra, uz dosadašnje neisplaćene plate i bonuse.

Takođe, crno-beli će ostati i bez planiranih miliona od prodaje, a spominjalo se da ga iz Humske ne bi pustili bez 5.000.000 evra.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track