PRIJEM ZA NOVE PRVOLIGAŠE: Svečano u gradskoj upravi Loznice! FOTO
Foto: T. Ilić

PRIJEM ZA NOVE PRVOLIGAŠE: Svečano u gradskoj upravi Loznice! FOTO

Fudbal -

LOZNICA - Gradonačelnik Vidoje Petrović i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević priredili su prijem u gradskoj upravi za Klub malog fudbala (KMF) Loznica koji je prošlog vikenda ostvario istorijski uspeh plasmanom u Prvu ligu Srbije, najviši takmičarski rang u futsalu. Petrović je, čestitajući im na uspehu, danas (5.4) rekao da kada se nešto želi i dobro radi, rezultati dolaze.

- Ovakvi rezultati potvrda su stremljenja svih nas da se nađemo u društvu najboljih, a oni su svojim primerom i odličnom igrom protiv jedne velike Crvene zvezde pokazali da je moguće postići ovakav uspeh. Želeli smo da im u ime svih građana Loznice i gradske uprave iskažemo veliko poštovanje i kažemo hvala za divnu igru i radost koju nam priređuju. Ovaj klub postoji svega tri godine, krenuo je od samog početka i stigao u društvo najboljih, u Prvu ligu Srbije. Ovo je još jedan dokaz da je Loznica grad sporta i da su sva ulaganja u sportiste, klubove i infrastrukturu odlična i na tome ćemo i dalje raditi. Voleo bih da su igrači futsala vesnik nagoveštaja da će se i u velikom fudbalu FK Loznica naći u društvu superligaša, posebno sada kada uveliko traju radovi na novom gradskom stadionu – rekao je Petrović i najavio dalju podršku grada.

Loznica, mali fudbal
foto: T. Ilić

Gradonačelnik je saopštio da je gradska Komisija za sport danas odlučila da svih dvanaest igrača i trenera KMF nagradi za uspeh sa po jednim vaučerom za kupovinu u vrednosti od po 20 hiljada dinara. Kapiten KMF Loznica Slobodan Maksimović, zahvalio se podršci gradske uprave koju ‘’sve vreme osećaju klub i igrači’’. Napravili smo veliki rezultat za mlad klub, ali uspeh ne daje nikome pravo da se sada opusti, već obavezuje da se predan rad nastavi i ostvare zapaženi rezultati i u izazovima koji predstoje, kazao je on. Ova sezona je najuspešnija u kratkoj istoriji kluba, osvojen je Kup zapadne Srbije, igrano polufinale Kupa Srbije i ostvaren plasman u Prvu ligu, ocenio je sportski direktor kluba Nenad Despotović i kazao da će biti nastavljen ozbiljan rad kako bi klub postao stabilan prvoligaš i stvarao igrače za budućnost.

Loznica, mali fudbal
foto: T. Ilić

U našem gradu je interesovanje sve veće i zapažene rezultate već ostvaruju naši omladinci i pioniri. Sve više je mladih koji se uključuju i želimo da ponovo iznedrimo nekog novog Avramovića, Maksimovića, Milovanovića... Moramo, za sada, da se pojačavamo igračima sa strane, ali gledaćemo to da svedemo na minimum i da naredne sezone u ekipi bude što više ovdašnjih igrača – kazao je on.

Podsetimo, KMF Loznica je u dve utakmice baraža bio bolji od beogradske Crvene zvezde koju je u prvom susretu savladao sa 4:1, a u ‘’Lagatoru’’, pre pet dana, sa ubedljivih 8:0.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track