OČEVI I SINOVI, GDE JA STADOH, TI PRODUŽI: Deca Dejana Stankovića, Petra Vasiljevića i Nenada Džodića igraju za Srbiju!
Foto: Crvenazvezdafk.com

dobro vaspitanje

OČEVI I SINOVI, GDE JA STADOH, TI PRODUŽI: Deca Dejana Stankovića, Petra Vasiljevića i Nenada Džodića igraju za Srbiju!

Fudbal -

Na kadetskom turniru "Miljan Miljanić" koji počinje u ponedeljak pored talentovanih dečaka iz Srbije za "orlove" će igrati i klinci iz inostranstva

Ako je gledati mlade snage, srpski fudbal ne bi trebalo da brine za budućnost, posebno kada je genetika u pitanju. Naime, čak trojica sinova čuvenih srpskih fudbalera igraće za kadetsku reprezentaciju na memorijalnom turniru "Miljan Miljanić" u periodu od 10. do 14. maja. To su Aleksandar Stanković, Ivan Vasiljević i Stefan Džodić.

Aleksandar Stanković, Dejan Stanković
foto: Crvenazvezdafk.com

I sva trojica igraju u inostranstvu. Aleksandar Stanković, sin trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića, član je Intera, Ivan Vasiljević, naslednik Petra Vasiljevića, nekadašnjeg igrača Partizana dolazi iz Rajo Valjekana, dok je Stefan Džodić, potomak Nenada Džodića, fudbaler Monpeljea, francuskog kluba čiji je dres njegov otac nosio 11 sezona.

NIJE BLOGERKA, NI MANEKENKA, NI DIZAJNERKA, ALI NI KLASIČNA ŽENA FUDBALERA: Evo zašto je supruga Dejana Stankovića skrivena od očiju javnosti

Petar Vasiljević
foto: Profimedia

Dečaci selekcije do 16 godina imaju veliku perspektivu, a pored sinova slavnih očeva u nacionalnom timu nalazi se veliki broj izuzetno talentovanih momaka koje predvodi kapiten Stefan Marinković, golman Crvene zvezde.

- U ekipi su naših pet igrača koji igraju u inostranstvu koji su izrazili veliku želju da igraju za našu selekciju što je meni posebno drago. Ima dosta naših dečaka koji žele da igraju. U ovom trenutku su tu njih petorica, što ne znači da ih u budućnosti neće biti više. Tu su Simić iz Štutgarta, Stanković iz Intera, Đekić iz Lokomotive Zagreb, Vasiljević iz Madrida i Džodić iz Monpeljea. Želimo da ih vidimo, da im pružimo šansu i nadam se da ćemo u budućnosti imati nekih akcija u kojima ćemo imati sve naše igrače koji igraju u inostranstvu, a imaju kvalitet za reprezentaciju - rekao je selektor srpskih kadeta Radovan Krivokapić.

Radovan Krivokapić
foto: www.fss.rs

Pored kadetske selekcije Srbije na sedmom Memorijalnom turniru "Miljan Miljanić" igraće Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija. Prvo polufinale igraju Crna Gora i Severna Makedonija u utorak od 14:30 sati, a drugo Srbija i Bugarska istog dana od 17.00 časova na terenima SC FSS u Staroj Pazovi. Za četvrtak su zakazani mečevi za treće mesto (14.00) i finale (16.30). Sve utakmice biće prenošene na kanalima Arene sport.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track