NEVEROVATNA PRIČA! SA SKELE NA VELIKU SCENU Pobedio tumor, radio na građevini da preživi, a onda ga je pozvao slavni engleski klub
Foto: Instagram

život piše romane

NEVEROVATNA PRIČA! SA SKELE NA VELIKU SCENU Pobedio tumor, radio na građevini da preživi, a onda ga je pozvao slavni engleski klub

Fudbal -

Francuski fudbaler Indelisio Florent (23) uskoro bi mogao da debituje za prvi tim engleskog Njukasla.

Momak koji je pobedio tumor, radio u Australiji na građevini kako bi preživeo, nikada nije hteo da odustane od svojih snova i oni se sada ostvaruju.

Indelisiju je na početku karijere dijagnostifikovan tumor na kolenu i morao je na hitnu operaciju. Lekari su morali da mu ugrade nekoliko šrafova u koleno kako bi mogao da se kreće i poručili su mu da zaboravi na fudbal.

Francuz ih nije poslušao.

"Naporno sam radio nakon operacije, svaki dan sam bio u teretani. Cilj mi je bio da povratim kondiciju, a kasnije sam i zaigrao za jednog niželigaša i bio presrećan što sam ponovo na terenu."

Nažalost, od fudbala nije mogao da živi, pa je odlučio da se prijavi za posao u Australiji. U maju 2019. godine je otišao u Sidnej kako bi radio na građevini.

"Radio sam kao zidar i brzo sam se navikao na to", rekao je Florent.

Zaigrao je tada i za australijski Faser Park i nadao se da može postati profesionalac. Tokom boravka u Sidneju bio je na vezi sa svojim prijateljem Alanom Sentom Maksiminom, fudbalerom Njukasla.

"Rekao sam mu da sam srećan što živim u Sidneju, ali da ne želim da budem zidar ceo život. Poručio mi je da će pokušati da mi pronađe klub u Engleskoj u nekom nižem rangu. Znao sam da igra za Njukasl i bio sam srećan zbog njega, ali o tom klubu nikada nismo pričali. Krenula je pandemija korone i sezona u Australiji je prekinuta, pa mi je građevina bila jednina opcija. Onda se Alan javio i rekao da će mi pomoći, da dođem kod njega u Englesku. Boravio sam u njegovoj kući tamo. On je pričao sa ljudima iz kluba i odlučili su da mi daju šansu. Na probi sam bio dobar, dao sam i gol, pa su odlučili da mi daju jednogodišnji ugovor i sada uživam igrajući za rezervni tim. Dajem sve od sebe da ostanem ovde" rekao je francuski fudbaler.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track