JUVENTUS ŽELI SINIŠU MIHAJLOVIĆA ZA TRENERA: Pirlo leti na kraju sezone, Srbin će trenirati Kristijana Ronalda!
Foto: Profimedia

stara dama na nogama

JUVENTUS ŽELI SINIŠU MIHAJLOVIĆA ZA TRENERA: Pirlo leti na kraju sezone, Srbin će trenirati Kristijana Ronalda!

Fudbal -

Slavni klub iz sprema veliku čistku posle katastrofalne sezone

Siniša Mihajlović najozbiljniji je kandidat za novog trenera Juventusa. Italijanski mediji pišu da će prvi čovek kluba iz Torina Andrea Anjeli otpustiti Andreu Pirla, jer je nezadovoljan njegovim rezultatima. Juventus je eliminisan u osmini finala Lige šampiona od Porta, a posle devet sezona ostao je i bez titule u Italiji koju je osvojio Inter.

Siniša Mihajlović
foto: Profimedia

List "Korijere delo sport" piše da se ozbiljne promene spremaju u Juventusu, te da Andrea Pirlo broji svoje poslednje dane na mestu trenera. Prvi kandidat čelnika kluba jeste Srbin Siniša Mihajlović koji je ove sezone napravio dobar rezultat sa skromnom ekipom Bolonje. Navodno kontakti su već uspostavljeni i uskoro bi trebalo da uslede i zvanični pregovori.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

To praktično znači da bi najboljeg fudbalera današnjice Kristijana Ronalda naredne sezone trenirao srpski trener. Pre Mihajlovića, Juventus je kontaktirao Zinedina Zidana i Masimilijana Alegrija. Francuz ne želi da napušta Real iz Madrida gde ima podršku predsednika Florentina Pereza, dok Italijan nema nameru da se ponovo vraća u Torino.

Siniša Mihajlović (52) iza sebe ima dugo trenersko iskustvo, jer je u Seriji A radio 11 sezona, a vodio je čak šest timova - Bolonju, Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Torino i slavni Milan. Bio je i selektor Srbije, a posao u Sportingu, iako je potpisao ugovor nikada nije započeo. Klub iz Lisabona platio mu je 3.000.000 evra posle samo devet dana boravka.

Pored Siniše Mihajlovića, kandidati za novog trenera Juventusa su Simone Inzagi strateg Lacija i Đenaro Gatuzo koji vodi Napoli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track