PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN I U KRALJEVU: U gradu na Ibru održane Sportske igre mladih (FOTO)
Foto: J.S.

sportske igre mladih

PLAMEN PRIJATELJSTVA ZAPALJEN I U KRALJEVU: U gradu na Ibru održane Sportske igre mladih (FOTO)

Ostali sportovi -

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Sportski savez Kraljeva bio je u utorak domaćin ovogodišnje manifestacije „Sportske igre mladih“, koje se, uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi, održavaju u tridesetak srpskih gradova.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

Otvaranju igara i paljenju plamena prijateljstva u Kraljevu prisustvovao je gradonačelnik dr Predrag Tezić, a sa decom su se na Trgu srpskih ratnika družili i poznati odbojkaški trener i koordinator Igara za ovaj grad Dragan Đorđević, selektor muške juniorske reprezentacije Boško Mačužić, poznati fudbalski trener Boris Bunjak i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

- Mogu da kažem da ovom manifestacijom razvijamo sportski duh u našem gradu, a izuzetno je važno da se naši najmlađi, od najranijeg detinjstva, počnu baviti nekim sportom. Aposlutno sam uveren da će se ova manifestacija nastaviti da se održava i narednih godina i da će naši mališani uspeti da pobeđuju i na državnim, ali i na „Sportskim igrama mladih“ u zemljama okruženja, kazao je ovom prilikom dr Predrag Terzić.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

Prema rečima odbojkaškog trenera Dragana Đorđevića, koordinatora Igara u Kraljevu, u ovom gradu deca uzrasta do 15 godina takmičila su se u atletici, odbojci, košarci, malom fudbalu i igri između dve i četiri vatre.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

- Važno je napomenuti da su upravo đaci Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Kraljeva prošle godine bili ukupni pobednici u disciplini između dve i četiri vatre. Zahvalan sam lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Kraljeva što je grad na Ibru ponovo domaćin karavana „Sportskih igara mladih“, kazao je Đorđević.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

Na Trgu srpskih ratnika u Kralevu deca su se u utorak takmičila u atletici, trkama na 60 metara, dok su takmičenja u ostalim sportovima održana u staroj Hali sportova, Balon sali „Todorović“, Osnovnoj školi „Jovo Kursula“ i Osnovnoj školi „Braća Vilotijević“.

Sportske igre mladih
foto: J.S.

Od osnivanja pa do danas, na „Sportskim igrama mladih“ u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track