BRAVO: Zvezdaši prikupili 280 jedinica krvi
Foto: Zvezda. rs

ZA PRIMER

BRAVO: Zvezdaši prikupili 280 jedinica krvi

Fudbal -

Danas je u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ od 10 do 18 časova održan drugi dan akcije „Crveno-bela krv“. Zvezdaši su se i ovog puta odazvali u velikom broju, a tokom današnjeg dana sakupljeno je ukupno 160 jedinica krvi, čime je još jednom pokazana velika humanost na stadionu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crvena zvezda po 21. put je završena, a Zvezda je i ovog puta pokazao društvenu odgovornost. Tokom prvog dana na stadionu je sakupljeno ukupno 120 jedinica krvi. Od 10 do 18 časova svi zainterovani su imali priliku da daju dobrovoljno krv, a danas je na stadionu „Rajko Mitić“ 160 ljudi pokazalo humani čin i dalo krv. Ukupno je sakupljeno 280 jedinica krvi, što je izuzetno važno u ovom izazovnom vremenu.

Trener omladinaca Crvene zvezde Marko Neđić koji je takođe dobrovoljni davalac, osvrnuo se na 21. akciju dobrovoljnog davanja krvi i istakao koliki značaj ovaj humani čin ima za ljude kojima je pomoć potrebna, ali i istakao zadovoljstvo zbog velikog odziva navijača crveno-belih, koji su i ovog puta pokazali veliku humanost.

- Redovno dajem krv od 2011. godine, skoro svaki put iskoristim priliku da dam skromni doprinos, jer naše malo nekome znači mnogo. Veoma sam ponosan na činjenicu da sam pre nekoliko godina bio davalac, u trenutku kada je na našem stadionu oboren redord prikupljenih jedinica krvi i siguran sam da će naši navijači, ali i svi ostali koji su deo Crvene zvezde i u budućnosti nastaviti sa takvom praksom. Ovom prilikom bih pozvao sve ljude da daju doprinos ovakvim akcijama, jer to zaista znači ljudima kojima je pomoć neophodna – zaključio je Neđić.

Jedan od navijača crveno-belih takođe je prokomentarisao humanitarnu akciju ,,Crveno-bela krv" koju organizuje naš klub.

- Dobrovoljni davalac sam bio u tridesetak navrata. Celog života navijam za Crvenu zvezdu, a mislim da treći put dobrovoljno dajem krv na našem stadionu. Kada god budem bio u prilici dolaziću da podržim ovu humanitarnu akciju koju organizije Crvena zvezda. Svi oni kojima je crveno-bela boja u srcu treba da podrže ovu akciju i ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi u budućnosti - zaključio je Marko Paunović.

Zvezda će i u budućnosti nastaviti sa organizacijom akcije dobrovoljnog davanja krvi i tako nastaviti da obara rekorde, kako na sportskom planu, tako i u humanitarnim akcijama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track