PUKLA PETARDA NA ALIJANC ARENI: Bajern uništio Augzburg, Levandovski u 90. oborio rekord Gerda Milera star 50 godina!
Foto: AP

doktor

PUKLA PETARDA NA ALIJANC ARENI: Bajern uništio Augzburg, Levandovski u 90. oborio rekord Gerda Milera star 50 godina!

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedom su završili sezonu u Bundesligi pošto su danas na svom terenu, u poslednjem kolu, slavili protiv Augsburga sa 5:2.

Šampion Nemačke poveo je autogolom Džefrija Gaueleua u devetom minutu, a do kraja prvog poluvremena u strelce su se upisali Serž Gnabri u 23, Džošua Kimih u 33, Kingsli Koman u 43. minutu.

Tačku na ovaj meč i sezonu stavio je Robert Levandovski golom u 90. minutu.

Samo nekoliko sekundi pre nego što je sudija odsvirao kraj, a posle niza propuštenih prilika, Levandovski je uspeo da se upiše u strelce i tako obori rekord legendarnog Gerda Milera po postignutih u jednoj sezoni Bundeslige.

Liga šampiona, Robert Levandovski
foto: EPA/Maurizio Brambattibt

Ovo je bio 41. gol Levandovskog u sezoni tako da je za jedan pogodak pretekao Milera koji je u sezoni 1971/72. 40 puta tresao mreže protivničkih ekipa.

Golove za Augsburg postigli su Andre Han u 67. i Florijan Niderlehner u 72. minutu.

Bajern je sezonu završio 78 bodova, dok je Augsburg 13. sa 36 bodova.

Ekipi Bajerna, koja je osvojila devetu uzastopnu titulu, posle utakmice je uručen pehar prvaka Nemačke.

Bila je ovo poslednja utakmica Hansija Flika na klupi Bajerna nakon što je sa tim klubom osvojio sve trofeje koje je mogao za nešto manje od dve sezone. Flik bi trebalo da preuzme reprezentaciju Nemačke posle Evropskog prvenstva.

Poslednju utakmicu za bavarski tim odigrali su David Alaba, Žerom Boateng i Havi Martines.

Hansi Flik
foto: Profimedia

Očekuje se da će 28-godišnji Alaba, koji je sa Bajernom osvojio deset titula prvaka, karijeru nastaviti u Real Madridu, dok je budućnost Boatenga i Martinesa, koji su devet puta bili prvaci, i dalje neizvesna.

Fudbaleri Borusije Dortmund su na svom terenu pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:1. Dva gola za pobednički tim je postigao Erling Haland, a jedan Marko Rojs, dok je jedini strelac za tim iz Leverkuzena bio Lars Bender.

Dortmund je sezonu završio na trećem mestu sa 64 osvojena boda, dok je Bajer šesti sa 52 boda.

U ostalim utakmicama današnjeg poslednjeg kola, koje nisu imale rezultatskog značaja, Hofenhajm je pobedio Hertu na svom terenu sa 2:1, dok je Majnc slavio u gostima protiv Volfsburga sa 3:2.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track