FSS BIRA NOVOG PREDSEDNIKA? Kokeza dobija naslednika, pada odluka o proširenju Superlige Srbije!
Foto: Nemanja Nikolić

SEDNICA

FSS BIRA NOVOG PREDSEDNIKA? Kokeza dobija naslednika, pada odluka o proširenju Superlige Srbije!

Fudbal -

Sednica Fudbalskog saveza Srbije biće održana u ponedeljak u Staroj Pazovi, na kojoj će biti rešene sve dileme oko broja učesnika u Superligi Srbije iduće sezone.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da sastanak bude zanimljiviji i FSS dobije novog predsednika.

U pitanju Nenad Bjeković.

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

Bjeković ima 73 godine, nije probio limit od 80 leta koji bi bio kočnica. Nasledio bi Slavišu Kokezu, Marko Pantelić više ne bi bio vršilac dužnosti, a Bjeković bi vodio savez do novih izbora koji bi trebalo da se održe krajem iduće godine

Poslednjih meseci bilo je dosta spekulacija o sastavu Superlige.

Uglavnom su aberi dolazili iz klubova koji su bili najugroženiji. Pojavljivale su se nezvanične informacije da će Liga ponovo imati 20 članova, odnosno da će samo dva tima ispasti, pa onda četiri, ali definitivno neće biti nikakvih promena i šest klubova seli se iz PSL, iz koje su došli kragujevački Radnički i Kolubara iz Lazarevca. To znači da će naredne sezone Superliga Srbije imati 16 klubova.

Marko Pantelić
foto: Damir Dervišagić

Mnogi smatraju da je i to previše za zemlju poput Srbije i kvalitet fudbala, ali ipak je bolje nego 20 ekipa.

Naravno treba reći da je do proširenja došlo zbog pandemije koronavirusa jer nijedna ekipa nije ispala iz lige zbog prekida takmičenja

Poslednjih dana podiglo se dosta bure pošto je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić zbog „sramnih dešavanja“ u srpskom fudbalu smenio Dragomira Lazovića sa mesta člana Izvršnog odbora FSS i predložio klubovima da ga smene sa funkcije predsednika Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Dragomir Lazović, Matis Grupa

Lazović je tako platio ceh pošto se zalagao se da Ivanjičani i Rad zadrže status.

Prethodno se oglasio i predsednik Zlatibora iz Čajetine Veljko Radulović, koji je predlagao da se zadrži format iz sezone 2020/21 sa 20 klubova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track