BUKTI RAT U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE Pantelić smenio Bjekovića i u Izvršni odbor ubacio Teodosićevog brata!
Foto: @starsport

bura

BUKTI RAT U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE Pantelić smenio Bjekovića i u Izvršni odbor ubacio Teodosićevog brata!

Fudbal -

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić smenio je danas petoricu članova Izvršnog odbora i na ta mesta postavio svoje ljude, među kojima je i Jovan Teodosić, rođeni brat našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca Miloša Teodosića.

Dužnosti su razrešeni:

- Nenad Bjeković

- Branko Stojković - Marjan Rnić

- Dušan Mrakić

- Dragan Ilić

Za nove članove Izvršnog odbora FS Srbije do isteka preostalog mandatnog perioda imenovani su:

- Jovan Teodosić

- Jugoslav Jugović

- Davor Jevremović

- Zoran Lekić

Ovim povodom zamenik predsednika FSS Marko Pantelić izjavio je:

"Danas u 13,00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne. Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji".

Najzvučnije ime među razrešenim članovima Izvršnog odbora, Nenad Bjeković, navodno je glavni kandidat Pantelićeve opozicije za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track