MILAN BORJAN ČOVEK ZVANI TROFEJ: Kapiten Crvene zvezde koji je vratio duplu krunu na Marakanu posle 14 godina!
Foto: Starsport, Www.crvenazvezdafk.com

Delija

MILAN BORJAN ČOVEK ZVANI TROFEJ: Kapiten Crvene zvezde koji je vratio duplu krunu na Marakanu posle 14 godina!

Fudbal -

Čuvar mreže crveno-belih sa dva odbranjena penala u finalu Kupa Srbije protiv Partizana doneo dugo čekani pehar u Ljutice Bogdana

Milan Borjan, čovek zvani trofej! Upravo tako može da se opiše kapiten Crvene zvezde, golman koji je od svog dolaska na Marakanu 2017. godine, svaku sezonu završavao sa trofejom. Kako i priliči kršnom Kninjaninu, bio je junak finala Kupa Srbije protiv Partizana, kada je odbranio dva penala, Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Borjan osvojio je četiri titule sa Crvenom zvezdom, dva puta je igrao grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope, a od utorka veče je i kapiten generacije koja je posle 14 godina vratila duplu krunu na Marakanu.

Milan Borjan, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Od debija protiv praške Sparte 27. jula 2017 zadobio je naklonost navijača. Prve sezone bio je junak meča protiv Krasnodara kada su se crveno-beli plasirali u grupnu fazu Lige Evrope. U Ligi šampiona bio je junak protiv Napolija i Liverpula u Beogradu, kada je sačuvao vlastitu mrežu. U elitnom UEFA takmičenju te sezone bio je među tri najbolje ocenjena golmana.

Milan Borjan
foto: Www.crvenazvezdafk.com

U novom pohodu na Ligu šampiona bio je "iks faktor" u pohodu na Ligu šampiona protiv Kopenhagena, na penal ruletu, ali i u dvomeču plej-ofa protiv Jang Bojsa. U ključnim utakmicama beležio je sjajne odbrane, a tako je nastavio i ove sezone, kada je Crvena zvezda igrala u Ligi Evrope, posebno u duelima sa Milanom.

Milan Borjan
foto: @starsport

Posle osvajanja Kupa Srbije Milan Borjan je rekao:

- Bog nam je vratio sa duplom krunom posle toliko godina i sa svim ovim uspesima poput obaranja mnogo rekorda. Hvala mojoj porodici, sinu i ženi koji su mi najveća podrška. Hvala navijačima, saigračima i upravi. Hvala vam na svemu zvezdaši!

33

godine ima Milan Borjan

4

titule ima sa Crvenom zvezdom

1

osvojen Kup Srbije

2

puta igrao Ligu šampiona

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track