RUSI ODLEPILI ZA MIRKOM IVANIĆEM: Marko Nikolić i Željko Buvač daju 4,5 miliona evra za Zvezdinog univerzalca
Foto: Profimedia, EPA

prelazni rok

RUSI ODLEPILI ZA MIRKOM IVANIĆEM: Marko Nikolić i Željko Buvač daju 4,5 miliona evra za Zvezdinog univerzalca

Fudbal -

Kurir otkrio koji klubovi daju veliki novac za veznog fudbalera crveno-belih

Zvezdan Terzić rekao je da je Crvena zvezda odbila ponudu od 4.500.000 evra za Mirka Ivanića, ali nije želeo da otkrije o kom klubu se radi. Kurir saznaje da su dva kluba zainteresovana za Zvezdinog univerzalca. Prvi je moskovska Lokomotiva, koju predvodi srpski trener i nekadašnji strateg Partizana Marko Nikolić, a drugi njihov gradski rival Dinamo, gde ulogu sportskog direktora obavlja Željko Buvač.

Mirko Ivanić
foto: @starsport

Rusi već nekoliko meseci prate izdanja najboljeg fudbalera crveno-belih ove sezone i stvarno su imali šta da vide, od utakmica u Evropi, preko dvomeča sa Milanom, do aprilskog derbija u prvenstvu, kada je Mirko Ivanić bio strelac jedinog gola u trijumfu nad crno-belima. Sa druge strane, Marko Nikolić veoma ceni Zvezdinog univerzalca i ubeđen je da bi sa njim Lokomotiva bila znatno bolja i da bi sledeće godine mogla da se suprotstavi Zenitu i Spartaku u borbi za titulu.

Marko Nikolić
foto: Profimedia

Iako je suma od 4.500.000 evra vrlo primamljiva ljudi iz Crvene zvezde odbili su ponudu.

- Prethodnih dana smo imali ponudu za Mirka Ivanića. 4,5 miliona, ne mogu da vam otkrijem odakle je stigla. Zaključili smo da je to manje od onog što nam donosi. To je prvi čas matematike, 4.500.000 evra je manje od 20 miliona, koliko nam donosi plasman u Ligu šampiona - rekao je Zvezdan Terzić.

Željko Buvač
foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Mirko Ivanić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna sledeće godine, s tim, što klub želi da mu ponudi produžetak saradnje na još dve godine uz povećanje plate. Opet, vrlo je moguće da Rusi pojačaju ponudu, a sada je sasvim izvesno da vrsni fudbaler ne bi napustio Marakanu pre kraja avgusta i završetka kvalifikacija u Evropi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track