ŠOK ZA ŠOKOM U ROVINJU ZA SELEKTORA HRVATSKE: Dvojica bitnih igrača zbog povreda brinu Dalića, otkazan i elitni kamp u Škotskoj
Foto: profimedia

PROBLEMI

ŠOK ZA ŠOKOM U ROVINJU ZA SELEKTORA HRVATSKE: Dvojica bitnih igrača zbog povreda brinu Dalića, otkazan i elitni kamp u Škotskoj

Fudbal -

Dve nedelje pre starta Evropskog prvenstva Zlatko Dalić, selektor fudbalera Hrvatske, našao se pred velikim problemima.

Trening je u petak napustio Dejan Lovren, stub odbrane "Vatrenih", a prve prognoze lekara govore da bi fudbaler Zenita mogao da propusti predstojeći Evro.

Lovren nije igrao završnicu prvenstva Rusije jer se u aprilu povredio. Radi se o ligamentima kolena. Na pripreme reprezentacije je stigao zdrav, ali je ponovo osetio bol u petak.

Dalić će biti na velikim mukama jer lekari predviđaju da će oporavak trajati najmanje 2-3 nedelje jer je obnovio povredu medijalnog kolateralnog ligamenta. Rok za prijavu igrača za Evro je utorak 1. jun u 23.59.

To nije jedini problem sa kojim se Dalić suočava. Dan kasnije trening je napustio i Ante Rebić. Fudbaler Milana nije igrao poslednje kolo u prvenstvu Italije jer je osetio bol na mestu gde je ranije bio povređen. Njega muči povreda mišića lista.

Selekciju Hrvatske muči i pitanje smeštaja tokom prve faze Evropskog prvenstva. Hrvati su u startu planirali kamp u Sent Endrjusu, ali su ga otkazali zbog posebnih pravila o kovidu koja važe u Škotskoj. Ukoliko samo jedan igrač bude pozitivan na korona virus, prema propisima u Škotskoj svi ostali moraju u izolaciju. Pod takvim pravilima ta reprezentacija ne bi mogla da igra na prvenstvu. Zato su Hrvati blizu odluke da potraže novi kamp u Engleskoj ili Velsu, jer su tamo propisi kao u ostatku Evrope, odnosno samo bi zaraženi igrači bili izolovani.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu koje startuje 11. juna biti u grupi D zajedno sa Engleskom, Škotskom i Češkom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track