DOMINACIJA ZVEZDE I U DERBIJIMA: Crveno-beli za dva meseca dva puta savladali večitog rivala!
Foto: Fk. Crvena zvezda

dupla kruna

DOMINACIJA ZVEZDE I U DERBIJIMA: Crveno-beli za dva meseca dva puta savladali večitog rivala!

Fudbal -

Crvena zvezda se ove sezone u tri navrata sastala sa večitim rivalom, dva puta u nacionalnom šampionatu i jednom u Kupu Srbije.

U prolećnom delu sezone ,u razmaku od dva meseca, crveno-beli su slavili u oba susreta (1:0, 4:3 pen.) i osvajanjem dva pehara potvrdili svoju dominaciju u svim takmičenjima ove godine.

Od početka aprila pa do kraja maja meseca Crvena zvezda je odigrala dve utakmice sa večitim rivalom i slavila u oba susreta. Prvi put u prolećnom delu sezone crveno-beli su odigrali 164. večiti derbi i slavili sa 1:0. Izabranici Dejana Stankovića su na ovom meču vidno bili bolji rival, što su pokazali brojni statistički parametri, a dobru partiju naši prvotimi su krunisali u 58. minutu utakmice. Kanga je uputio odličan centaršut iz kornera, a Mirko Ivanić se sjajno kreatao i “nebeskim” skokom glavom sproveo loptu u mrežu protivnika. Fudbaleri Zvezde su na taj način pobedili sve ekipe u ligi ove sezone, bez poraza, i dominantno osvojili titulu oborivši rekorde po broju osvojenih bodova i postignutih golova u bogatoj istoriji kluba, ali i u istoriji domaćeg šampionata.

Večiti rivali su se ponovo sastali 25. maja u okviru finala Kupa Srbije, a Crvena zvezda je još jednom pobedom i na ovom susretu dokazala dominaciju nad svim klubovima u državi. Crveno-beli su mogli već u prvom poluvremenu da reše pitanje pobednika, ali nisu imale sreće da realizuju svoje šanse. Posle 120. minuta igre nije bilo golova pa se prešlo na izvođenje jedanaesteraca. Naši igrači su hrabro izašli i veoma preciznim udarcima matirali golmana rivala. Redom su precizni bili Milan Rodić, Radovan Pankov, Nikola Krstović i Veljko Nikolić, a kapiten Crvene zvezde - Milan Borjan sa dva uzatopna odbranjena penala još jednom potvrdio svoju klasu i doneo црвено-белима трофеј prvaka Kupa Srbije i ujedino jedanestu duplu krunu

Crvena zvezda je ove sezone na 54 utakmice na sva tri "fronta" ostvarila 45 pobeda, uz osam nerešenih rezultata i samo jednim porazom, što dovoljno govori o dominaciji tima ove sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track