FRKA U BARU: Džejkob Pulen otišao, u Mornaru grme!
Foto: ABA Liga

kraj saradnje

FRKA U BARU: Džejkob Pulen otišao, u Mornaru grme!

Košarka -

Jedan od najboljih košarkaša ABA lige, Džejkob Pulen, zvanično je napustio Mornar.

Najbolji igrač učesnika plej-ofa raskinuo je ugovor, a klub nije saopštio detalje, ali je nagovestio da je bilo problema koji nisu usko vezani za teren.

"Tačno je, sa Pulenom smo raskinuli ugovor iako je važio još jednu sezonu", rekao je predsednik Mornara Đorđije Pavićević.

"Uz svo uvažavanje njegovih igračkih i drugih kvaliteta i onoga što je dao za Mornar, nećemo nikome dozvoliti da se ponaša mimo utvrđenih pravila, ni na treninzima, ni na utakmicama. Bez obzira o kome se radi, u Mornaru mora da se poštuje red", dodao je on.

Pulen je okončao drugu sezonu u Mornaru.

"Očekujemo poštovanja igrača prema klubu makar onoliko koliko klub poštuje njih. Uostalom, svoj odnos prema igračima klub je pokazao u finišu prošle sezone, prekinute zbog korone. Dva-tri meseca nisu igrali, a sve prinadležnosti su uredno primili. Nikoga nećemo držati preko volj da odrađuje posao za koji je plaćen".

Američki šuter nije jedini napustio tim.

"Takođe smo dali dozvolu Nidamu da posle kupa ide kući. Korektna, mirna i radna atmosfera u klubu nema alternativu, pa i po cenu rezultata", dodao je Pavićević.

Pulen je ove sezone prosečno postizao po 16,6 poena u ABA ligi, a njegova povreda je usred sezone značajno poremetila ritam ekipe Mihaila Pavićevića. Pre Mornara igrao je i u NBA ligi za Filadelfiju, a u Evropi je nosi odres Cedevite, Himkija, Barselone, Virtusa...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track