DEJAN JOVELJIĆ DAO 20 GOLOVA U SEZONI: To nije promaklo Piksiju, ali i ljudima iz Ajntrahta koji ga vraćaju u Bundesligu
Foto: Profimedia

rad i trud se isplate

DEJAN JOVELJIĆ DAO 20 GOLOVA U SEZONI: To nije promaklo Piksiju, ali i ljudima iz Ajntrahta koji ga vraćaju u Bundesligu

Fudbal -

Mladi napadač debitovaće za Srbiju, a u Frankfurt dolazi na velika vrata

Sjajnu sezonu imao je Dejan Joveljić u austrijskom Volfzbergeru, što nije promaklo selektoru srpske fudbalske reprezentacije Draganu Stojkoviću. Piksi je odlučio da nagradi Jovelju posle 20 datih golova u šampionatu Austrije i da mu priliku da debituje za A reprezentaciju.

Blistao je Dejan Joveljić (21) u dresu Volfzbergera sa kojim je osvojio peto mesto u elitnom rangu austrijskog fudbala. Postigao je 18 golova u prvenstvu i dva u Ligi Evrope. Impozantan učinak za momka od 21 godine.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković odlučio je da Dejana Joveljića povede na turneju po Japanu, gde će mladi napadač imati priliku da upiše prvu utakmicu za najjači tim. Srbija će 7. juna igrati protiv Jamajke (9.00), a četiti dana kasnije protiv Japana na Kirin kupu.

Dejan Joveljić
foto: EPA/ALEXANDRA WEY

Ujedno, ljudi iz Ajntrahta, njegovog matičnog kluba, odlučili su da ga posle jedne sezone ekspresno vrate u Frankfurt. Zadovoljni su njegovim partijama i golovima u Austriji i očekuju da zauzme mesto zemljaka Luke Jovića, koji se vraća u Real iz Madrida. Ukoliko Ajntraht proda Portugalca Andrea Silvu, a deluje da bi to moglo da se desi tokom leta, Dejanu Joveljiću se otvara mesto u startnih 11 kluba iz Frankfurta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track