SKANDAL U PARIZU: Grand slem šampionka odustala od Rolan Garosa iz NEVEROVATNOG razloga
Foto: Profimedia

SVI SU U ŠOKU

SKANDAL U PARIZU: Grand slem šampionka odustala od Rolan Garosa iz NEVEROVATNOG razloga

Tenis -

Druga teniserka Naomi Osaka je donela odluku da se povuče sa nastupa na Rolan Garosu.

Japanska teniserka je prethodno istakla da neće učestvovati na konferencijama za medije, zbog čega je kažnjena novčano, potom je objavljeno da bi mogla da bude i difkvalifikovana, ali je ona prva odreagovala i odustala od daljeg nastupa u Francuskoj.

Podsetimo, Naomi Osaka je pre dolaska u Pariz poručila da neće boraviti na konferencijama za medije, kao i da nema loš odnos sa medijima, ali da je to njena odluka. ​I Osaka se pojavila na Rolan Garosu, odigrala je u nedelju meč prvog kola koji je pobedila, ali nije izašla na konferenciju. Usledila je kazna od strane organizatora „teška“ 15.000 dolara, što je Osaka prihvatila i poručila da se nada da će novac od kazni završiti u humanitarnim svrhama.

Ipak, dan kasnije japanska teniserka oglasila se saopštenjem da se povlači sa turnira u Parizu.

„Mislim da je najbolje za turnir, za druge igrače, kao i za mene da se povučem, tako da svi mogu da budu fokusirani na tenis u Parizu“, glasio je uvodni deo saopštenja Naomi Osake koje je objavljeno na društvenim mrežama.

No, vratimo se na početak priče i kako se zapravo sve odvijalo.

Osaka je započela verbalni rat sa medijima i grend slemovima, kada je neposredno pred početak izjavila da odbija da se pojavljuje na pres-konferencijama.

Njena odluka uzburkala je teniski svet, o svemu je govorio i Novak Đoković, a na kraju je sebi napravila mnogo veću dramu od one koju je odlukom pokušavala da izbegne.

Osaka je tokom prvog dana Rolan Garosa u nedelju pobedila Rumunku Patriciju Mariju Tig sa 6:4, 7:6, zbog čega je „nagrađena“ sa kaznom od 15.000 dolara jer se nije pojavila na pres-konferenciji.

​​Stvari su postale dosta ozbiljnije nekoliko sati kasnije, kada je turnir izdao saopštenje koje su potpisali i Vimbldon, US open i Australijan open.

„Objasnili smo Naomi da će biti podložna novim sankcijama zbog kršenja Pravilnika o ponašanju ukoliko nastavi da ignoriše svoje medijske dužnosti. Kao što je moglo da se očekuje, ponavljanje ovakvih prekršaja bi moglo da nagovesti i teže kazne, kao što su diskvalifikacija sa turnira, žestoke finansijske kazne i suspenzije sa grend slemova“, navedeno je u saopštenju. Osaka je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske trebalo da igra protiv Ane Bogdan, još jedne Rumunke, a ponovno odbijanje da se pojavi pred novinarima će je u najmanju ruku „olakšati“ za još 15.000 dolara.

Zanimljivo, Japanka koja je odrasla u Americi je odmah posle meča prvog kola odradila intervju na terenu sa čuvenim Aleksom Korečom, tako da se njena odluka ne može nazvati potpunim bojkotom medija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track