DUPLA KRUNA ZA SUBOTIČANKE: Fudbalerke Spartaka posle prvenstva, osvojile i nacionalni Kup!
Foto: ŽFK Spartak

čačak

DUPLA KRUNA ZA SUBOTIČANKE: Fudbalerke Spartaka posle prvenstva, osvojile i nacionalni Kup!

Fudbal -

Fudbalerke Spartaka iz Subotice nakon osvojenog prvenstva, večeras su osovjile i nacionalni Kup pobedom u finalu nad ekipom Mašinca sa 3:1.

Kvalitet prikazane igre dostojan finala. Spartak bolji u prvom, a Mašinac u drugom poluvremenu. Organizacija utakmice za pohvalu. Grad Čačak i SC "Mladost" odlični domaćini. Vatromet za pobednice objavio završetak takmičarske sezone. Direktan TV prenos omogućio promociju ženskog sporta, što je bio primarni cilj Fudbalskog saveza, kako u Čačku i Moravičkom okrugu tako i širom Srbije.

Tekao je 7. minut utakmice. Milica Šarić se probila po boku, ubacila loptu u peterac, a Živana Stupar je bila na pravom mestu da loptu preusmeru u mrežu za 1:0 u korist Spartaka. Lepu priliku da poveća rezultat je imala Alice Kusi u 10. minuti kada se našla oči u oči sa golmankom Mašinca, ali je izgubila ritam, pa je njen šut bio slab i plasiran pravo u ruke golmanke. Još izglednija prilika se ukazala Spartaku u 17. minuti. Nakon kombinacije Frajtović - Šarić - Filipović, loptu dobija Živana Stupar koja šutira na gol, ali je njen šut za par santimetara neprecizan pa lopta pogađa stativu. Odbijenu loptu prihvataju igračice Mašinca. Usledio je brz kontranapad po levoj strani. Milica Stanković šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta pogađa Violetu Slović, menja pravac i završava u mreži Spartaka.

U 21. minutu Anđela Frajtović izvodi slobodan udarac sa oko 20 metara, šutira snažno, ali lopta pogađa stativu. Deset minuta kasnije izglednu priliku ima i Кerry Zerfoss, ali lopta leti iznad gola. Na 2:1 rezultat je povisila Tijana Filipović u 33. minuti na asistenciju Alice Kusi. Samo dva minuta kasnije rezultat je već 3:1 u korist Spartaka. Golu je prethodila akcija Filipović - Šarić nakon čega lopta stiže do Živane Stupar koja iz neposredne blizine loptu poluvolejom šalje u mrežu Mašinca.

U drugom poluvremenu potpuno je drugačija slika na terenu. Fudbalerke Mašinca po sistemu "sve ili ništa" atakuju prema golu Milice Kostić jer praktično nemaju šta da izgube. Sa druge strane Spartak je odustao od svoje prepoznatljive napadačke taktike, igrao na iskustvo, pa se stekao utisak kao da čuva stečenu prednost od dva gola iz prvog poluvremena.

05:22

DUPLA KRUNA ZA SUBOTIČANKE: ŽFK Spartak posle prvenstva osvojio i nacionalni Kup! VIDEO

U 55. minuti Milica Stanković je stvorila dobru priliku da smanji rezultat, ali je Milica Kostić bila na svom mestu. U 74. minuti nastaje gužva i krajnje opasna situacija po gol Spartaka. Prvo je šutirala Milica Stanković, a potom i Tamara Marjanović, ali je ulazak lopte u mrežu sprečila intervencija Milice Kostić, a potom i intervencija Violete Slović koja je loptu ispucala dalje od gol linije. U 86. minuti glavni "krivac" za opasnu situaciju po gol Spartaka ponovo je kapitenka Mašinca Milica Stanković. Opasnu situaciju je razrešila Milana Golubović povlačenjem protivničke igračice za dres, zbog čega je "nagrađena" žutim kartonom. Nesportski potez, ali u datom momentu i najkorisniji potez. U 86. minuti Jovana Vasiljković iz slobodnog udarca, sa oko 25 metara, pogađa prečku od koje se lopta odbija i udara neposredno uz gol liniju. Violeta Slović svojom intervencijom u potpunosti otklanja opasnost po gol Spartaka.

Drugo poluvreme pripalo je igračicama Mašinca, pa je odbrana Spartaka bila je na velikim iskušenjima. U odbrani se posebno istakla iskusna Violeta Slović koja je u ekipi Spartaka ocenjena najvišom ocenom.

MESTO: Čačak, Gradski stadion. DATUM: 03.06.2021. od 20:00 časova. SUDIJA: Jelena Međedović. ASISTENTI: Maja Milošević, Mirela Malešević i 4. sudija Andrijana Damjanović. DELEGAT: Marko Antić. POSMATRAČ: Jelena Banjeglav.

STRELCI:

Živana Stupar, 7. i 35. minut

Violeta Slović, 18. minut (autogol)

Tijana Filipović, 33. minut

Kurir sport / ŽFK Spartak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track