PIKSI BIRANIM REČIMA PRIČAO O SVOJOJ "DRUGOJ KUĆI": Volim Japan, voli i on mene!
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

ISKRENO

PIKSI BIRANIM REČIMA PRIČAO O SVOJOJ "DRUGOJ KUĆI": Volim Japan, voli i on mene!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu.

"Činjenica je da nismo došli u najboljem sastavu i ovo nije najbolji tim Srbije, ali dosta igrača koji su standardni nisu ovde iz objektivnih razloga. Neki su povredjeni, nekima treba odmor", rekao je Stojković, prenosi FSS.

"Ove utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu i dokažu. Da vidimo kakav potencijal imamo", dodao je selektor Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sutra meč Kirin kupa sa Japanom.

"Ovaj tim Japana je odličan, izuzetno su brzi, imaju odličnu tehniku, na bokovima imaju dobre driblere. Moraćemo dobro da obratimo pažnju i da se pazimo tih igrača koji igraju u napadu, a koji mogu svojom brzinom i brzim pasovima da nam naprave problem", rekao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Stojković je istakao da se uvek oseća odlično kad dodje u Japan jer je to, kako je naveo, zemlja koja ga voli i koju on voli, a domaće novinare je zanimalo i da li planira da se vrati u Japan.

"Trenutno ne mogu da 'ostanem' zato što imam ugovor sa FSS i prioritet je da pokušam da nacionalni tim Srbije odvedem na Prvenstvo sveta u Kataru, zatim da se posle toga kvalifikujemo i na Prvenstvo Evrope. Ali, naravno, voleo bih da se jednog dana vratim u Japan i da probamo nešto lepo da ostvarimo", rekao je on.

Konstatovali su tamošnji novinari da selektor Srbije ima "perfektne informacije" o japanskom sastavu i upitali ga šta misli o razlikama izmedju azijskog i evropskog fudbala, tehnike, brzine...

Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

"Kao što sam uvek mislio nije razlika u tehnici i taktici nego u fizičkoj konstituciji. Taj hendikep ne mora da znači da Japan ne može da igra protiv takvih ekipa. Puno puta je pokazao da ekipe iz Azije mogu da pobede ekipe iz Evrope", rekao je Stojković, uz pozdrav japanskim izveštačima i šaljivu opasku da će možda sutra da postigne gol sa klupe, ali da mu sudija ne da crveni karton.

Srpski fudbaler Stefan Mitrović rekao je da njegova ekipa na ovim utakmicama želi da stvara pobednički mentalitet.

"Dostao igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama", rekao je Mitrović.

"Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo sto posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna", dodao je on.

Utakmica Srbija - Japan igra se od 12.25.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track