SKANDAL U BUDIMPEŠTI: Sliku koja je ODUŠEVILA svet, pokvarili mađarski NACISTI! Zvezde Francuza na meti HULIGANA!
Foto: EPA

euro 2020

SKANDAL U BUDIMPEŠTI: Sliku koja je ODUŠEVILA svet, pokvarili mađarski NACISTI! Zvezde Francuza na meti HULIGANA!

Fudbal -

Slika prepunog stadiona u Budimpešti na utakmici Mađaske i Francuske oduševila je sve ljubitelje fudbala.

Konačno je publika bila na stadionu, njih više od 60.000, slika je delovala nestvarno i prelepo, ali izgleda ne može bez problema.

Naime, mađarski navijači su rasistički vređali Kilijana Mbapea i Karima Benzemu na utakmici između Mađarske i Francuske u Budimpešti, objavili su danas francuski mediji.

Prema istim izvorima, na rasprodanoj "Puškaš areni" jasno se moglo čuti kako navijači, kada god Mbape ima loptu, oponašaju glasove majmuna, a ništa bolje nije prošao ni povratnik u reprezentaciju Karim Benzema.

Francuska, Mađarska
foto: EPA

Inače, Mbapeov otac je iz Kameruna, a Benzemin iz Alžira, a Francuzi tvrde da je to bio osnovni motiv jednom delu mađarskih navijača za vređanje igrača " trikolora".

Još uvek nije poznato hoće li UEFA pokrenuti postupak protiv navijača zbog ovog čina, ali je sigurno da ovo nisu zaslužili.

Pojedini strani mediji su isticali i da se ovako nešto moglo i očekivati jer su se "u prvim redovima mađarskih navijača mogli videti pripadnici zloglasnih grupa huligana poznatih po nacističkim pozdravima i vređanju na rasnoj osnovi"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track