MRZE JEVREJE, ROME I LGBT: Ovo je NAJZLOGLASNIJA navijačka grupa na Evropskom prvenstvu! VIDEO
Foto: Printskrin

ULTRASI

MRZE JEVREJE, ROME I LGBT: Ovo je NAJZLOGLASNIJA navijačka grupa na Evropskom prvenstvu! VIDEO

Fudbal -

Evropsko prvenstvo u fudbalu pored naravno samog takmičenja u centar pažnje stavlja i navijačke grupe.

Jedna od onih koja se posebno ističe je "Karpatska brigada", zvanična ultras grupa reprezentacije Mađarske, koja godinama prati nacionalni tim na najvažnijim takmičenjima.

Njihovo prisustvo primećeno je u subotu popodne protiv Francuske, navijali su i protiv Portugalije prošle nedelje na Puškaš Areni, a lako ih možete primetiti i dok gledate TV prenos, to je ona grupa iza gola Mađara u prvom poluvremenu, u kojoj su svi mahom obučeni u crne majice.

Ovu grupu mađarskih huligana čini nekoliko radikalnih grupa ultrasa iz ove zemlje, a u organizaciji prednjače "Grin Monstersi", u pitanju je tvrdo jezgro navijača Ferencvaroša, koji prate klub na svakoj utakmici.

"Monstersi" su poznati po nasilnoj istoriji i ispadima, kao i rasističkim i anti-semitskim parolama uperenim na Rome, Jevreje i ljude tamnije puti.

Ironija je da Mađarska u reprezentaciji ima i jednog crnog igrača, naturalizovanog Francuza Loika Nega.

Deklarišu se kao desničarska mađarska patriotska organizacija koja ne preza od obračuna sa rivalskim navijačima. Poznati su i kao grupa koja ne preza od upotrebe noževa u tučama, a to im je bila glavna odlika tokom 90-ih godina prošlog veka.

Rasističke parole i pogrdne pesme na račun rivala uobičajena su rutina ove grupe, a veliki broj mađarskih huligana aktivno je u borilačkim sportovima i vole da pokažu mišiće na tribinama tokom utakmica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track