KRV NIJE VODA! Deda, otac i sin Slobodan, Dragan i Filip čine tri generacije rasnih fudbalera
Foto: Privatna arhiva

FUDBAL JE NJIHOVA STRAST

KRV NIJE VODA! Deda, otac i sin Slobodan, Dragan i Filip čine tri generacije rasnih fudbalera

Fudbal -

Nije retkost da se veći broj članova porodice posveti nekom sportu.

Mnogo je, međutim, ređa slika da se u porodici nalaze tri generacije koje dele istu strast.

Takav je slučaj sa Slobodanom Petričevićem, Draganom Maksimovićem i Filipom Maksimovićem.

Deda Slobodan Petričević je započeo porodičnu tradiciju igranja fudbala, nastavio otac Dragan, a sada je u žiži Filip Maksimović, 18-godišnja uzdanica beogradskog Rada.

Slobodan Petričević je fudbalsku karijeru započeo u Vlaznimiju iz Đakovice. Školovanje ga kasnije odvodi u Kragujevac, pa u Beograd. U njegovim najslavnijim danima 70-tih godina prošlog veka nosio je dres FK Beograda sa Karaburme. Postaje amaterski reprezentativac Srbije i Beograda. Kasnije nastupa za Voždovac, gde takođe beleži velike rezultate sa klubom.

Otac Dragan Maksimović je karijeru započeo u Balkanu iz Mirijeva, da bi ubrzo prešao u Obilić u njegovim slavnim danima. Posle par godina je prešao u Jugopetrol, koji se kasnije fuzionisao sa Radničkim sa Novog Beograda. Klub je igrao u saveznom rangu, a Maksimović je kao kapiten sarađivao sa velikim imenima srpskog fudbala kao što su Stanislav Karasi ili Vladimir Petrović Pižon.

Karijeru je završio 2003. godine u Grafičaru posle rođenja sina Filipa.

Filip Maksimović je prošao omladinsku školu FK Rad sa Banjice. Dobri poznavaoci fudbalskih prilika za Filipa kažu da je pravi nebrušeni fudbalski dijamant. Maksimović, koji je polivalentan igrač i može da igra na više pozicija u timu, kao levo ili desno krilo, i kao ofanzivni vezni, ove sezone ima sjajan učinak u Omladinskoj ligi Srbije. Kao i svaki mladi igrač, i Filip sanja o velikoj karijeri.

Kurir sport / Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track