UČESTVUJE VIŠE OD 150 DEVOJČICA: U Vrnjcima u subotu turnir u ženskom fudbalu
Foto: Profimedia

biće zanimljivo

UČESTVUJE VIŠE OD 150 DEVOJČICA: U Vrnjcima u subotu turnir u ženskom fudbalu

Fudbal -

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ iz Vrnjačke Banje, koje je pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević, organizuje drugi „Kup Kraljice Marije“ - kraljevski turnir u fudbalu za devojčice.

Turnir će biti održan u subotu, 3. jula, na fudbalskim terenima u Vrnjcima, Novom Selu i Gračacu, uz učešće devet klubova iz Srbije i Crne Gore.

Učestvovaće više od 150 devojčica iz klubova: ŽFK „Radnički“ Kragujevac, ŽFK „Mačva“ Šabac, ŽFK „Karađorđe“ Topola, ŽFK „Stajićevo“ Zrenjanin, ŽFK „Vučice“ Vučje Leskovac, ŽFK „Jedinstvo“ Ub, ŽFK „Levčanke“ Rekovac, ŽFK „Mladost“ iz Podgorice, kao i domaćina ŽFK „Kraljica Marija“.

- Cilj takmičenja je afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija ovog sporta kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, promocija Vrnjačke Banje kao opštine koja podržava razvoj sporta kod devojčica i Kup koji treba da postane respektabilan, tradicionalan i da okuplja sportiskinje iz cele zemlje i regiona, kaže Mario Majstorović, u ime Organizacionog odbora.

Kako je najavljeno, otvaranju će prisustvovati pokroviteljka Kupa - princeza Danica Karađorđević sa porodicom, predstavnici crkve, lokalne samouprave, sportskih saveza i institucija, prijatelji, dobrotvori i ljubitelji fudbala.

Svečano otvaranje i defile učesnika je 3. jula u 10 časova na fudbalskom terenu u Vrnjcima.

Kurir sport / J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track