LUKA MODRIĆ JE I SA 35 GODINA VRHUNSKI AS: Hrvati ga slave kao heroja nacije, a on i dalje skriva svoje SRPSKO poreklo!
Foto: Printskrin

pevao sa tompsonom

LUKA MODRIĆ JE I SA 35 GODINA VRHUNSKI AS: Hrvati ga slave kao heroja nacije, a on i dalje skriva svoje SRPSKO poreklo!

Fudbal -

Komšije slave prolaz u narednu rundu Evropskog prvenstva, najviše zahvaljujući lucidnosti vremešnog asa Reala

Luka Modrić je i sa punih 35 godina najbolji fudbaler reprezentacije Hrvatske i junak trijumfa nad Škotskom (3:1) koji je "šahovničare" odveo u narednu rundu Evropskog prvenstva. As Reala iz Madrida pokazao je na utakmici u Glazgovu koliko je bitan za igru selekcije koja bi se posle grupne faze vratila kući da nije savladala uporne Škote.

Luka Modrić
foto: EPA / Petr Josek

Luka Modrić je najmlađi, ali i najstariji strelac u istoriji hrvatskog reprezentativnog fudbala na EP. Prvu utakmicu i prvi gol za Hrvatsku na Euru imao je sa 22 godine, osam meseci i 30 dana, a poslednji sa 35 godina, devet meseci i 13 dana. Debi je imao protiv Austrije na EP 2008. godine, kada je bio strelac u trjumfu od 1:0. Ovaj poslednji, spoljnim felšom desne noge sa nekih 20 metara, dao je u utorak protiv Škotske, kada je šokirao 13.000 domaćih navijača. Jednom rečju - prava majstorija!

- Mnogo mi znači ovaj gol, ali još više mi znači igra ekipe, od početka do kraja. Srećan sam što je moj gol pomogao, ali najvažnije je da smo kao tim pobedili - kazao je Modrić posle utakmice.

Luka Modrić
foto: Profimedia

Luka Modrić je protiv Škotske odigrao 141. utakmicu za Hrvatsku, za čiju reprezentaciju neprekidno igra od 2006. godine, kada je debitovao protiv Argentine. Bio je član "kockastih" na svetskim prvenstvima 2006. u Nemačkoj, 2014. u Brazilu i 2018. u Rusiji, kao i na evropskim šampionatima 2008. u Austriji i Švajcarskoj, 2012. u Poljskoj i Ukrajini i 2016. u Francuskoj. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je drugo mesto na Mundijalu u Rusiji, a po izboru FIFA proglašen je i za najboljeg fudbalera prvenstva.

Napravio je Luka Modrić impozantnu karijeru. Kao igrač afirmisao se u zagrebačkom Dinamu, odakle je 2008. godine prešao u Totenhem za 21 milion evra. Zbog tog transfera svedočio je protiv gazde kluba Zdravka Mamića koji je proneverio novac. Fudbaler Reala iz Madrida postao je 2012. godine, a Španci su Englezima za Modrića platili 35 miliona evra. Za "kraljevski klub" odigrao je 266 utakmica i dao 20 golova.

Luka Modrić, Marko Perković Tompson
foto: Printskrin

Luka Modrić je po majci Srbin, ali u hrvatskoj javnosti krije svoje poreklo i ne voli da priča o rodbini sa majčine strane. Porodica Modrić je poreklom iz sela Zaton Obrovački, a Dopuđi koje je devojačko prezime njegove majke Radojke su iz sela Kruševo. Rođena braća Modrićeve majke žive u okolini Beograda, nakon što su proterani iz Dalmacije tokom genocidne akcije "Oluja", kada je Krajinu napustilo 250.000 Srba.

Luka Modrić
foto: Beta

Luka Modrić nikada u hrvatskoj javnosti nije pričao o svojoj familiji sa srpske strane, uglavnom je tokom igranja za Totenhem i Real potencirao svoje teško detinjstvo tokom rata i pogibiju dede Luke, za kojeg je napisao u svojoj knjizi da su ga "ubili četnici". Sa selektorom Zlatkom Dalićem bio je inicijator da se na proslavu u Zagrebu posle SP u Rusiji sa hrvatskim fudbalerima u autobusu vozi Marko Perković Tompson, kontroverzni pevač pesama sa ustaškom tematikom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track