MIODRAG LINTA POSLE SKANDALA SA USTAŠKIM GRBOM NA EURU: Hrvatski narod se nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću
Foto: Profimedia

EURO 2020

MIODRAG LINTA POSLE SKANDALA SA USTAŠKIM GRBOM NA EURU: Hrvatski narod se nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću

Fudbal -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao očekivanu provokaciju činjenicu da je hrvatska reprezentacija na četiri utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu nastupila u dresovima na kojima je bio ustaški grb na kojem je prvo polje bele boje.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"U pitanju je jedan od mnogih dokaza da je temelj Hrvatske ustaštvo i da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

Saopštenje Hrvatskog nogometnog saveza kako se tobože desila nenamerna greška u crtanju i štampanju hrvatske zastavice sa ustaškim grbom predstavlja providnu laž i vrhunsko licemerje. Potpuno je jasno da se radilo u nameri da se ustaški grb promoviše na jednom velikom sportskom takmičenju iz razloga jer su predsednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, gotovo svi hrvatski fudbaleri i većina Hrvata sledbenici ustaške ideologije a ustaške zlikovce smatraju borcima za hrvatsku slobodu.

Luka Modrić
foto: Profimedia

Linta podseća da je Davor Šuker više puta dokazao da je vatreni pristalica ustaškog režima. Linta ističe da je za selektora Zlatka Dalića i hrvatske fudbalere jedini idol glavni promoter ustaštva i srbomrzac pjevač Marko Perković Tompson. Posle povratka sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine jedino je Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima tokom višečasovne vožnje otvorenim autobusom od zagrebačkog aerodroma do Trga Bana Jelačića.

Miodrag Linta
Miodrag Lintafoto: Marina Lopičić

Fudbaleri Hrvatske sa svojim trenerom pevali su poslije svake utakmice, kao i na dočeku, pjesme Marka Perkovića Tompsona u kojima se veliča ustaštvo i ustaška ideologija.

U pitanju su pjesme, “Lijepa li si” koja je uspomena na granice Hrvatske iz vremena NDH; “Bojna Čavoglave” koja počinje sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" i poziva na obračun sa četnicima i srpskom bandom, “Geni kameni” u kojoj je izražava se žalost zbog propasti NDH 1945. godine i brojne druge", stoji u saopštenju predsednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track